Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

recepten wishlist januari

Mijn recepten wishlist van januari

Iedere maand blader ik door de Allerhande, Boodschappen, het Foodies Magazine enzovoort. En iedere maand kom ik recepten tegen die ik graag wil maken. Maar door de drukte van alledag vergeet ik ze vaak ook net zo snel weer tot mijn spijt. Daarom heb ik besloten om iedere maand hier een recepten wishlist te maken. Kan ik bij een gebrek aan kookinspiratie altijd even hier kijken wat er nog op de wishlist staat. 

Deze maand bladerde ik door het Foodies Magazine en de Boodschappen. En met mijn voornemen om deze recepten wishlist te maken is dat bladeren nog leuker geworden. Wellicht dat ik de Allerhande nog te pakken krijg en anders volgende keer beter. Bijkomend voordeel van deze wishlist is dat ik de bladen met een gerust hart bij het oud papier kan gooien nadat ik ze helemaal heb doorgespit. Heb jij favorieten bladen als het om recepten gaat?

Recepten wishlist: Boodschappen

De Boodschappen van deze maand heeft als thema ‘een heel nummer vol snel recepten’. Ik kwam een aantal recepten tegen die ik maar wat graag ga maken binnenkort.

1. Coq au vin rapide
Door het rundvlees te vervangen door kip gaat dat stoven ineens een stuk sneller. Perfect voor een doordeweekse dag dus.

2. Penne pollo pomodori
Een eenpansgerecht waar zo te zien het hele gezin hier blij van wordt. Handig ook voor de dagen waarop er ’s avonds gesport wordt.

3. Laksa met kip
Heel eerlijk: eerst dacht ik ‘wat is Laksa’? Het gaat hier om een noedelsoep. Hoewel de broer beiden geen groot fan van soep zijn, zijn ze dat wel van noedels. Ik ga het een kans geven.

Recepten wishlist: Foodies Magazine

In het Foodies Magazine is er in januari onder andere aandacht voor luchtige toetjes, super soep en makreel. Check welke recepten mij aanspreken. Niet alle recepten zijn (al) online te vinden helaas maar dit magazine is het enige dat ik bewaar dus vooruit maar.

1. Zoete briochevlecht met cranberry’s, sinaasappel en walnoten
Hoewel dit recept een advertorial van Kenwood betreft; ik denk dat mijn KitchenAid ook meer dan prima voldoet om het deeg voor deze brioche te maken.

2. Klassieke tarte tartin met appels
Hoewel ik graag en vaak bak heb ik nog nooit een tante tartin gemaakt. Oftewel een omgekeerde appeltaart. Hoogste tijd dus!

3. Maccheronigratin met gerookte cheddar
Een blik op de foto van dit gerecht en je begrijpt gelijk waarom dit gerecht op de recepten wishlist thuishoort. Comfort food in het kwadraat.

Herkenbaar verhaal, dat van die recepten die je tegenkomt en graag wilt maken maar dan weer vergeet? Misschien helpt mijn recepten wishlist je verder. Je kunt er natuurlijk ook zelf een maken…

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord