Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Triple chocolate chunkies | Yvette van Boven
triple chocolate chunkies recept

Triple chocolate chunkies | Yvette van Boven

Ik sleep regelmatig (kook)boeken van mijn werk in de bibliotheek, mee naar huis. Terwijl ik door een van de boeken van Yvette van Boven bladerde, kwam ik dit recept tegen voor triple chocolate chunkies. En die riepen mijn naam. Dus stond ik op een zondag (bakdag) in de keuken en konden we niet veel later smullen van deze heerlijkheden. 

Ik gebruikte geen walnoten omdat de walnoten die ik in huis had, sporen konden bevatten van pinda’s. Dat zou betekenen dat grote broer niet mag proeven en dat kon natuurlijk niet waar zijn. Ik gebruikt daarvoor in de plaats 50 gram witte chocolade extra. En echt, dat is ook helemaal prima. Maar goed, het originele recept van Yvette…

Als je liefhebber bent van chocolade, en wie is dat nu niet, kan ik je ook van harte het recept voor brownie koekjes aanbevelen!

Ingrediënten van deze triple chocolate chunkies:

200 gram pure chocolade, in stukjes
50 gram boter, in blokjes
125 gram bruine suiker
1 theelepel vanille-extract (ik gebruikte een half zakje vanille-suiker)
60 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
30 gram cacao
snufje zout
50 gram witte chocolade, in stukjes
50 gram walnoten, grof gehakt
2 eieren, geklopt

Zo maak je deze overdosis chocolade:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Smelt 100 gram pure chocolade met de boter au bain marie, draai het vuur  uit als het bijna gesmolten is en laat even staan, terwijl je de rest maakt.

3. Bekleed een brownievorm met bakpapier.

4. Meng de bruine suiker met het vanille-extract, bloem, bakpoeder, cacao en zout in een kom tot een egaal-kleurig poeder.

5. Roer de rest van de pure chocoladestukjes, de witte chocolade en walnoten er ook door.

6. Giet de geklopte eieren erop en de gesmolten chocolade en boter en schep alles met een spatel om tot het goed is gemengd.

7. Doe het mengsel over in de vorm en smeer met de spatel een beetje glad zodat het ook in de hoeken komt.

8. Bak de triple chocolate chunkies nu in zo’n 20 minuten gaar.

9. Laat 5 minuten afkoelen en til dan uit de bakvorm.

10. Snijd in stukken en eet ze nog een beetje warm op zodat de stukjes chocolade nog wat vloeibaar zijn.

Ik proefde dus inderdaad een stukje toen het nog niet helemaal afgekoeld was: goddelijk! Aanrader ook als dessert met een bolletje vanille-ijs ernaast. Een dag later, wel volledig afgekoeld dus, waren de triple chocolate chunkies ook nog onwijs lekker met zo’n chewy bite. Smullen!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie