Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Paasontbijt recepten waar iedereen blij van wordt
Paasontbijt recepten

Paasontbijt recepten waar iedereen blij van wordt

Volgend weekend is het Pasen en dat betekent twee ochtenden aan het paasontbijt. Maar wat zet je dit jaar nu weer voor lekkers op tafel? Ik struinde Pinterest weer af (en dat is geen straf) op zoek naar lekkere paasontbijt recepten waarmee je je tafelgenoten blij maakt. Kijk je mee? 

Vorig jaar maakte ik voor het eerst hot cross buns, een typisch paasbroodje dat in veel Engelstalige landen op tafel komt met Pasen. Dit jaar ga ik die zeker weer maken want jemig die waren lekker! Maar daar mag best nog een ander lekker bakseltje bij. Al is het alleen maar omdat ik dan weer iets kan bakken.

Kies maar: 6x paasontbijt recepten

1. De allerkleinste gasten aan je ontbijttafel maak je hier vast en zeker blij mee. Schattig toch, zo’n paashaasje op je bord. Gelijk wat groenten naar binnen ook bij de kleine smurfjes ;-).

2. Deze broodjes gevuld met spek en ei zien er super lekker uit. Zou zo maar kunnen dat deze tijdens Pasen bij ons op de ontbijttafel staan.

3. Een pannenkoekje fietst er altijd wel in; bij groot en klein. Deze easter bunny pancakes doen het denk ik vooral goed bij de kleinere pannenkoek fans maar je weet het nooit natuurlijk…

4. Zie je, het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Toch zijn deze paashaas-broodjes geweldig om op tafel te zetten. Zijn er broodjes over? Dan gebruik je ze toch gewoon weer tijdens de lunch.

5. Zit er iemand aan tafel die geen gluten of koolhydraten eet? Dan verras je ze toch gewoon met deze eiermuffins met ham!

6. En tot slot, ik noemde ze al, hot cross buns. Omdat ik ze zelf zo leuk vond om te maken én omdat ze erg lekker zijn.

Kies jij dit jaar voor een kant-en-klaar paasbrood van de bakker of supermarkt of ga je voor lekkers uit dit rijtje paasontbijt recepten?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie