Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

over charcuterie boek

Over charcuterie | Meneer Wateetons

Of je worst lust!? Meneer Wateenons wel in ieder geval. Hij schreef er een boek over: hoe je je eigen vleeswaren maakt op slagersniveau. Hij heeft maar liefst 288 pagina’s gebruikt om je in Over charcuterie alles te vertellen over je favoriete vleeswaren en hoe je ze zelf maakt. 

Meneer Wateetons eet, soms wel drie keer per dag. Een geweldige kok is hij niet en de opmaak van zijn borden is verschrikkelijk. Experimenteren, dat kan hij dan weer wel. Met wisselende uitkomsten. Eigenlijk gaat schrijven over eten hem het beste af. Dat doet hij dan ook vrijwel dagelijks op zijn blogs wateetons.com en worstlog.com. Verder schrijft hij columns voor Elle Eten, maakt hij filmpjes op roodtube.nl en is hij auteur van de boeken Over Worst, Over Rook, Over Rot, Over Drank en Worstbijbel. Zijn boeken brengt hij in de praktijk door het geven van humoristische en leerzame workshop. (Bron: Over charcuterie) 

Wat je kunt verwachten van Over charcuterie

omslag over charcuterieSowieso is het een plaatje van een boek om in je keuken te laten shinen. Het boek is, na een introductie, opgedeeld in de hoofdstukken Voorzouten, Rauwe charcuterie, Gekookte charcuterie, Gedroogde worst, Paté en Terrine en Nadrogen. Bereidingswijzen voor Pancetta, Katenspek, Pastrami en talloze droge worst; ze komen allemaal voorbij. En meer. En alle recepten zijn voorzien van prachtige foto’s waarvan het water je direct in de mond loopt.

Een stoer boek dat zeer geschikt is om cadeau te doen aan mannen. Ik denk dat je de man die graag in de keuken bezig is en/of veel barbecuet met pure stukken vlees, hier echt een plezier mee doet. Vaderdag-tip? 😉

Het doet mij stiekem toch wel terug verlangen naar ‘vroeger’ toen ik nog een klein meisje was en met mijn vader op zaterdag standaard naar de slager ging. Op een of andere manier smaakten die vleeswaren me toch altijd veel beter dan nu. 

Titel: Over charcuterie
Auteur: Meneer Wateentons
Uitgever: Carrera
Prijs: € 31,99

Koop bij bol.com

Ben je net als ik dol op mooie kookboeken? Lees dan ook eens mijn kijk op Suqar, Time of  The Curry Guy Easy.

paleo magazine

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

One Comment

Geef een antwoord