Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Het BBQSTREET Basisboek foto

Het BBQSTREET Basisboek

Kijk je graag naar 24Kitchen? Dan ken je vast BBQSTREET wel. Zo niet, geeft niks want met Het BBQSTREET Basisboek kun je kennismaken met de grill masters én hun heerlijke barbecue recepten. Kijk je mee?

Iedereen kan BBQ’en, dat is het motto van BBQSTREET, de BBQ-hit van 24Kitchen. Want enthousiaste barbecueliefhebbers, of het nu om beginners of gevorderden gaat, weten het: niets is zo gezellig als samen buiten koken op vuur. Ontdek met Het BBQSTREET Basisboek alle ins en outs van dé buitensport van de komende maanden. Ga aan de slag met tips en BBQ-recepten van favoriete grillmasters Ralph de Kok, Peter de Clercq, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem. Dit kookboek is afwisselend en praktisch met veel informatie over bereidingsmogelijkheden en recepten voor vlees-, vis- en groenteliefhebbers. En borrelsnacks, dessert en wintergerechten niet te vergeten. Dus: niet te veel poespas, gewoon lekker barbecuëen met BBQSTREET. 

Wat je kunt verwachten van Het BBQSTREET Basisboek

Het BBQSTREET Basisboek omslagHet BBQSTREET Basisboek telt 176 pagina’s vol met heerlijke BBQ-recepten. Na een inhoudsopgave vind je een voorwoord en stellen de grill masters zich voor. Daarna volgen de hoofdstukken Gear & technieken, Tips & tricks, Rubs, Boters, Mop-sauzen, Sauzen, Borrel-Q, Burgers, Lunch, Vis, Vlees, Vega, Dessert, Winter, BBQ-pronkstukken, Sides en Drinks. Achterin het boek vind je nog een handig register en een dankwoord.

Over de grill masters

Ralph de Kok houdt zich al tientallen jaren bezig met barbecueën en buitenkoken. Begonnen in the 80’s, zoals bijna iedereen in Nederland met het speklapje, worstje en karbonaadje…! Daarna, eind jaren 80 inmiddels, was het tijd voor de volgende stap: het Amerikaanse grillen en de low & slow barbecue. (Ralph toerde met een band jarenlang door maar liefst 46 staten van Amerika)! Ralph was meteen geïnspireerd hierdoor en aangestoken met het barbecue virus! Na een aantal jaren deze manier van barbecueën te hebben beoefend en het iedereen uitlegde die het maar wilde horen, ontdekte hij dat er nog véél meer na deze manier van barbecueën kwam. Er bestaan in de wereld immers nog veel meer verschillende barbecue- en grill technieken! Sommige wat eenvoudiger, de meeste wat ingewikkelder, soms nóg onbenullig maar vaak ook veel verfijnder!

Harm Jan Bloem braait al meer dan vijfentwintig jaar en treedt op als BBQ-Man bij televisieprogramma’s van o.a. RTL4. Met een mix van de Zuid-Afrikaanse braai- en Amerikaanse rooktechnieken grilt en rookt hij heerlijkheden op feesten, partijen en bedrijfsfeesten wereldwijd. Bij Harm-Jan géén standaard menu’s, maar grote stukken biologisch vlees en vis van topkwaliteit. Goed gekruid, maar zonder sausjes, want die leiden af van de pure braaismaak.

Peter De Clercq is een van de weinige chefs die het grillen werkelijk onder de knie hebben. Het werd de specialiteit van zijn restaurant Elckerlijc in Maldegem. Met sprekend gemak temt hij de vlammen tot een rode kolengloed en slaagt hij er steeds weer in perfect gegrild vlees en vis te serveren. En dat bovendien nog eens op een buitengewoon creatieve manier. Zijn geheim: kennis van zaken en goede producten.

Jord Althuizen is aanstichter van al het culinaire vertier bij Smokey Goodness en nog iedere dag de man met de lucifer. Ooit begon hij in 2010 met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van koken op echt vuur. Zijn strijd tegen de shashlicks, huzarensalade en pindasaus resulteerde een decennia later in een vlammend BBQ-imperium. BBQ boeken, restaurants, festivals, catering, als Jord het met zijn crew in de fik kan steken doet hij het. Waar Jord zelf het meest van geniet? Een schuimig glas Belgisch bier of een ronkende Barolo in het glas naast een dikke côte de boeuf rijkelijk overladen met een klassieke vers gemaakte bearnaisesaus.

https://youtu.be/OvffHgx8x_c

Mijn favorieten uit Het BBQSTREET Basisboek

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Je snapt dat dat ook deze keer geen enkel probleem was.

1. Gevulde Usuyaki-beefrolletjes met Japanse BBQ-teriyakisaus
2. Mexicaanse kopburger met verse guacamole en pico de gallo
3. Traditionele caesarsalade met gegrilde kip
4. Pulled chicken BBQ-wrap met tomaten-mangosalsa
5. Tataki van tonijn met zoetzure groenten
6. BBQ-steaksandwich met chips
7. Broodje pulled park met friet en coleslaw
8. Cherry cola glazed spareribs met gepofte aardappel
9. Gegrilde vegetarische loempia’s met Aziatische chilisaus
10. Gevulde porchetta van het spit

En, ga jij Het BBQSTREET Basisboek nu gelijk in huis halen en het programma volgen op 24Kitchen? Meer toffe kookboeken vind je hier >> 

 

(Dit blog bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie