Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Goede voornemens 2017

Goede voornemens… heb jij er al over nagedacht?

In deze laatste week van 2016 denken veel mensen na over hoe ze invulling gaan geven aan het nieuwe jaar dat voor de deur staat. Anderen staan er juist totaal niet bij stil en leven hun leven zoals ze dat altijd doen, iedere dag is een nieuwe tenslotte. Hoewel ik ook niet zo van de goede voornemens ben, vind ik het wel leuk om plannen te bedenken voor voeding in 2017. Lees je mee? 

Goede voornemens: fijn voor de lijn

Ieder jaar nemen talloze mensen zich voor om vanaf 1 januari ‘aan de lijn’ te gaan. Sommigen houden het inderdaad vol maar een groot deel laat dit voornemen al vrij vlot weer los. Het is ook een toestand, die eeuwige strijd met gewicht en eten. Ik ga gewoon verder met voedzame maaltijden zelf bereiden en houd ruimte voor lekkers. Ik stop alleen niet álles wat lekker lijkt in mijn mond, maar kies bewust voor iets waarvan ik zeker weet (of denk te weten) dat het de moeite van die calorieën waard is. En ik aarzel ook niet om te stoppen met eten als iets toch niet zo lekker is als ik dacht. Trakterende collega’s? Ik zeg zonder moeite nee, terwijl ik collega’s om mij heen daar beduidend meer moeite mee zie hebben. En jij, hoe doe jij dat?

Goede voornemens: recepten wishlist

Ik wilde in de afgelopen Sinterklaasperiode zelf gevuld speculaas bakken. Niet gelukt want te druk en teveel anders lekkers. Dus op mijn wishlist voor dit jaar staat in ieder geval gevuld speculaas bakken. Een pavlova is ook zo’n recept dat ik dit jaar een keer als dessert op tafel wil zetten. O en ik had me afgelopen zomer voorgenomen om vaker maaltijden met de BBQ te bereiden. Ook gewoon doordeweeks. Dat ga ik deze zomer weer doen en ook vaker. En verder wil ik dit jaar toch echt vaker vegetarische maaltijden koken, maar dan wel recepten die écht super lekker zijn. Recepten waarbij je vlees of vis niet mist dus. Als je nog aanraders hebt: ik houd me aanbevolen!

Goede voornemens: Pukster!

Dit jaar ben ik van plan om vaker persoonlijke blogs te schrijven voor Pukster. Tot nu toe postte ik vooral recepten en hier en daar een boekreview of uittip. Uiteraard blijven die ook in 2017 met regelmaat voorbij komen maar af en toe een artikel waarin je mij beter leert kennen is een leuke aanvulling dacht ik. Eens? Als je verzoeken hebt voor bepaalde dingen die je nog mist op Pukster hoor ik het ook graag.

Zoals je ziet zijn mijn goede voornemens geen levensveranderende zaken. Maar wel dingen waar ik blij van word. Heb jij duidelijke (eet)voornemens of zie je wel wat het nieuwe jaar je brengt? 

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie