Een rondje Pinterest kan op het moment bijna niet zonder cloud bread tegen te komen. Cloud bread is hot. Het ziet er ook super lekker uit. Dus ging ik de keuken in en maakte cloud bread. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan vooral verder.
Cloud bread in Nederlands wordt wolkenbrood en dat is best logisch. Qua structuur klopt het zeker want ze zijn enorm luchtig. Maar of de naam brood nou terecht is… Ik vind het in de verste verte niet op brood lijken. Meer op een omelet of soufflé. Cloud bread is goed te combineren met zoet of hartig beleg en daarmee prima als alternatief voor brood. Het bevat geen gluten en zeer weinig calorieën. Ik gok dat dat laatste feitje de enorme populariteit veroorzaakt. Zelf een keer maken? Check hieronder het recept.
Ingrediënten voor cloud bread:
3 eieren
3 eetlepels hüttenkäse of roomkaas (kies light voor weinig calorieën)
1/3 theelepel bakpoeder
klein snufje zout
theelepel agavesiroop
Bereiding van cloud bread:
1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Splits de eieren in twee verschillende kommen.
3. Klop de eiwitten met het bakpoeder met de mixer op in een vetvrije kom tot het zo stijf is dat je de kom ondersteboven kunt houden.
4. Mix met een garde het eigeel met de hüttenkäse (of roomkaas) en agavesiroop.
5. Voeg het kaas-eimengsel toe aan het eiweit en meng dit met een spatel voorzichtig door elkaar.
6. Schep nu zo’n 10-12 bolletjes op de bakplaat en zorg voor wat ruimte tussen de bolletjes omdat ze uitlopen.
7. Bak ze zo’n 15-20 minuten in het midden van de oven.
8. Even laten afkoelen en met een kaasschaaf van het bakpapier schuiven (ze plakken namelijk soms wat aan het bakpapier).
Zo. Cloud bread kan van mijn te-bakken-lijstje af en ondertussen staat er een kokos-limoencake in de oven.
2 Comments
Hanneke
9 maart 2016 at 16:20Lijkt me heel apart 😉
Sabine
9 maart 2016 at 18:55Dat is het ook Hanneke 😉