Zelf brood bakken is leuk, lekker en het hele huis ruikt gelijk heerlijk. Zeker als je aan de slag gaat met deze cinnamon bread rolls. Net uit de oven zijn ze het allerlekkerst maar ze laten zich ook prima invriezen zodat je voorlopig een voorraadje in huis hebt. Ideaal voor de trommels die mee naar school/werk gaan.
Geïnspireerd door de cinnamon rolls, die je overigens super eenvoudig maakt met wat bladerdeeg, ging ik aan de slag met brooddeeg. Tot grote vreugde van de broers want die vinden het een geweldig 10-uurtje. Een 10-uurtje dat ik kant-en-klaar uit de vriezer vis tijdens de ochtendspits.
Zo maak je deze cinnamon bread rolls
Je kunt voor deze cinnamon bread rolls ieder brooddeeg gebruiken. Of je nu van wit brood, volkoren brood of speltbrood houdt. Ik gebruik altijd Joep’s biomix, ook voor deze cinnamon bread rolls.
1. Bereid je brooddeeg zoals je dat altijd doet en zet het weg voor de eerste rijs.
2. Meng in een kommetje een paar eetlepels suiker met kaneelpoeder.
3. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
4. Kneed dan het brooddeeg nog even door en bestuif het aanrecht licht met bloem.
5. Rol het brooddeeg uit met een deegroller tot een rechthoekige lap.
6. Bestrijk het deeg licht met olijfolie en bestrooi met tweederde van de kaneelsuiker.
7. Rol dan over de lange zijde het deeg op.
8. Snijd er ‘plakken’ van en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
9. Dek de cinnamon bread rolls af met een klamme theedoek en zet zo’n 15-20 minuten weg.
10. Verdeel daarna de overgebleven kaneelsuiker over de bovenkant van de cinnamon bread rolls.
11. Bak 15 minuten in het midden van de oven.
12. Als de cinnamon bread rolls goudbruin zijn haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen op een rooster.
Gaat wel lukken toch met die super lekkere cinnamon bread rolls? Een fotootje op Instagram als je ze hebt gemaakt vind ik leuk. Laat je het weten?