Oreo is een merk van koekjes van de Amerikaanse firma Nabisco, dat voor het eerst op de markt kwam in 1912. Binnen de huidige receptuur, die werd geïntroduceerd in 1952, bestaat het koekje uit twee ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling (meestal aangeduid als cream of crème). Naast de klassieke variant zijn inmiddels ook variaties hierop te verkrijgen, zoals Oreo-koekjes overgoten met melkchocolade of witte chocolade, versies met dubbele vulling, varianten met andere smaken en mini-Oreo’s. De Oreo-koekjes hebben over de jaren een cultstatus bereikt. Er bestaan talloze recepten waarin ze voorkomen, zoals van milkshakes en taarten, en McDonald’s heeft eind 2009 een Oreo-McFlurry op de markt gebracht. (Bron: Wikipedia)
Ingrediënten voor deze Oreo muffins:
En zo maak je ze:
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en de suiker.
3. Voeg de boter in kleine stukjes toe en mix met een mixer net zolang tot er een egaal fijn kruimeldeeg ontstaat.
4. Klop in een andere kom het ei met de melk en vanillesuiker door elkaar met een garde.
5. Voeg het melk-mengsel bij het kruimeldeeg en roer kort met een houten lepel of spatel door.
6. Verkruimel de Oreo koekjes en bewaar ongeveer een kwart voor de topping.
7. Voeg de rest van de koekkruimels toe aan het beslag, dit wordt hierdoor steviger.
8. Doe papieren muffinvormpjes in een muffinvorm.
9. Verdeel het beslag tot net onder de rand van de muffinvormpjes.
10. Bestrooi de bovenzijde met wat stukjes Oreo.
11. Bak de muffins zo’n 20 minuten tot de oreo muffins lichtbruin kleuren en gaar zijn.
Ik lieg niet als ik zeg dat de Oreo muffins super snel verdwenen waren. Kortom, ze gaan vast en zeker nog eens op herhaling. Ben jij een Oreo-liefhebber?
Liever andere muffins? Check dan vooral even het recept voor white chocolate muffins, muffins met chocolade, banaan en kokos of dat voor havermout muffins.