Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Zomervakantie in Skicircus Saalbach Hinterglemm foto

Zomervakantie in Skicircus Saalbach Hinterglemm

Behalve in het Kleinwalsertal, waren we deze zomervakantie ook een weekje te vinden in Saalbach. Het dorp, onderdeel van het Skicircus, waar ik al sinds mijn puberteit regelmatig ben geweest in de winter en in de zomer. Waar mijn ouders ook zo graag kwamen en dan altijd bij de familie Keil verbleven. In dit blog deel ik vijf tips met je voor een zomervakantie in Skicircus Saalbach Hinterglemm.

Dit jaar ging grote broer voor het eerst niet mee op vakantie, dus kozen we samen met kleine broer de accommodaties uit. Van alles wat er voorbij kwam, koos hij de familie Keil uit. Oftewel, een trip down memory lane, inclusief fantastische ontbijtbuffetten.

Zomervakantie in Skicircus Saalbach Hinterglemm 5x

Zomervakantie in Skicircus Saalbach Hinterglemm: 5 tips

1. Kodok
Door de jaren heen is Kodok veranderd van een ondeugende kabouter in een bewaker van de bergen die rampen en gevaar voorkomt met zijn magische krachten. Nu heeft een sluwe trol Kodok’s magische tools gestolen. Kun jij hem helpen de gestolen items terug te vinden? Je vindt ze door 11 leuke en spannende spelen te spelen en opdrachten uit te voeren over een parcours in de bergen. Het parcours is goed begaanbaar, ook met een wandelwagen. Bezoek is gratis en de opdrachtenkaart kun je ophalen bij het dalstations van de Reiterkogelbahn.

2. Karten
Ja ja, karten kan thuis ook maar in Saalbach kun je lekker in de berglucht je rondjes rijden over het asfalt. In karts met een krachtige motor vlieg je door de bochten en haal je een snelheid tot 55 kilometer per uur. Let op: kinderen moeten minimaal 1.40 meter zijn om te mogen rijden.

3. Seisenbergklamm
Zoals je in mijn blog over het Kleinwalsertal al kon lezen, ben ik dol op ‘klammen’. Vlakbij Saalbach, in Weissbach, vindt je de Seisenbergklamm in 1831 toegankelijk werd gemaakt. Je loopt over een lengte van 600 meter in zo’n anderhalf uur de hele klamm door. Geniet van de kracht van het voorbijrazende water en de prachtige natuur!

4. Montolino
Een superleuke wandeling met en voor de allerkleinsten. Clown Montelino is zijn lach kwijtgeraakt. Tijdens de wandeling kom je allerlei opdrachten en activiteiten tegen die samen helpen om Montelino’s lacht terug te vinden. Je vindt de route door met de Kohlmais Bahn naar boven te gaan, daar is het startpunt. Vergeet niet om bij het dalstation de speelkaart op te halen. De wandeling duurt zo’n 90 minuten en omvat een afstand van ongeveer 3 kilometer.

5. Zomerrodelen
Rodelen in de sneeuw is niet te vergelijken met zomerrodelen. In een karretje dat laag bij de grond zit, zoef je door een buis (of over rails) door allerlei bochten van boven naar beneden. Lekker voor de adrenaline! In Saalfelden, vlakbij Saalbach, vind je een rodelbaan met 61 bochten. Je stapt in de stoeltjeslift die je naar boven brengt en vervolgens daal je 345 hoogtemeters af. Leuk voor de hele familie.

Tot slot nog de tip om vooral de Joker Card te regelen. Hiermee kun je sowieso gratis de gondels pakken in Skicircus Saalbach Hinterglemm, maar de kaart geeft nog veel meer voordeel. Wij aten trouwens lekker bij restaurant ‘Liebe Heimat‘ en ga sowieso minimaal een keer Kaiserschmarrn eten!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie