Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

BBQ musthaves: van recepten tot een Forged messenset en meer foto

BBQ musthaves: van recepten tot een messenset…

We zitten heerlijk middenin het barbecue seizoen en dat vraagt om een blog met BBQ musthaves. Voor mannen én vrouwen. Want hoewel in veel gevallen de man (die de rest van het jaar vaak niet in de keuken te vinden is) een intense liefde voor de barbecue heeft,  zijn er minstens zoveel vrouwen die hun hand niet omdraaien voor fijne gerechten van de BBQ. En als je het doet moet je het goed doen! Vandaar een blog met BBQ musthaves, van een toffe messenset tot lekkere toetjes en onmisbare tools. Lees je mee?

Onmisbare BBQ tools

Als je nog niet zo lang maar wel regelmatig de barbecue ‘bedient’ heb je een paar onmisbare BBQ tools nodig. Bijvoorbeeld een lange tang in plaats van de tang die je (waarschijnlijk) normaal gesproken in de keuken gebruikt. Die lange tang voorkomt namelijk dat je je armen brandt (been there done that). Als we het toch over verbranden hebben; heb je ook al handschoenen? Om spiesen mee van de barbecue te pakken, de pizzasteen te verplaatsen of de schaal/pan waarin je groenten grillt naar de tafel te brengen. Heet, heet, heet! Voor de man/vrouw die zuinig op zijn/haar kleding is, is een comfortabel schort ook een must. Zo’n stoere leren versie die jaaaren meegaat bijvoorbeeld. Uiteraard kun je deze BBQ tools zelf kopen, maar ze zijn ook zeer geschikt voor je verlanglijstje voor je verjaardag of voor kerst. Heb jij nog meer BBQ tools op je wishlist?

Wannahave: messenset

Olive Forged messenset 3-delige set sf gr 3Ik wel! Ik weet niet hoe dat bij jou thuis zit, maar hier zijn de messen niet echt een ‘hot item’. In de zin dat ze gewoon in de besteklade liggen, ooit gekocht omdat we nieuwe nodig hadden. Maar als we het dan toch over BBQ musthaves hebben, dan staat een écht mooie messenset toch wel bovenaan de wishlist. Niet alleen om de goodies van de barbecue in stijl mee aan te snijden, maar gewoon voor alles dat we het hele jaar door uit de keuken toveren. En wat dacht je ervan als ik je nu vertel dat ik een kortingscode voor je heb van Kamadoexpress.nl… Want zeg nu zelf; hoe tof is deze Forged messenset! En er is nog veel meer moois. Gebruik kortingscode FORGED10 bij je bestelling en je ontvangt 10% korting.

Goddelijke toetjes om de BBQ mee af te ronden:

Toetjes recepten om de BBQ mee af te ronden foto.jpg

Een goede avond barbecuen is niet compleet zonder een goddelijk toetje. Toch?! Laat ik ondertussen best een aantal heerlijke recepten verzameld hebben hier op Pukster.nl. Ik licht er drie voor je uit die echt fantastisch zijn na een barbecue. Welke lijkt jou het lekkerst?

Flammkuchen met aardbeien en roomkaas/witte chocolade spread
Een barbecue-maaltijd ronden wij soms ook af met een toetje van de BBQ. Zoals deze Flammkuchen met aardbeien en roomkaas/witte chocolade spread. Smullen!

Snelle appeltaartjes met roomijs en slagroom
Deze snelle appeltaartjes met roomijs en slagroom zijn supersimpel te maken en je zet echt een mooi bordje op tafel waarvan het water je spontaan in de mond loopt. Ik kies meestal voor vanille roomijs maar je kunt ook voor kaneelijs of malaga-ijs gaan. Combineert ook fantastisch.

Oreo toetje met roomijs en aardbeien
Wat doe je als je spontaan eters krijgt? Dan vraag je tijdens het boodschappen doen aan kleine broer wat voor toetje we zullen maken. “Een Oreo toetje!”, riep hij gelijk. En zo bedacht ik laatst ter plekke hoe dat toetje er uit ging zien: rommelig maar lekker! Omdat ik snap dat er meer mensen gelukkig kunnen worden van zo’n glas vol lekkers, deel ik uiteraard de ‘how to’ met je.

Overigens vind je op de site van Kamadoexpress.nl ook allerlei lekkere BBQ recepten, mocht je meer inspiratie zoeken dan alleen toetjes. Vergeet de kortingscode ook niet hè, als je een Forged messenset gaat bestellen! Wens ik je tot slot nog heel veel avonden barbecue-plezier. 

(Dit blog betreft een samenwerking.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord