Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Kleinwalsertal: 5 tips voor de zomervakantie

Jaren terug zijn we voor een weekje wintersport al eens in het Kleinwalsertal geweest. In Mittelberg om precies te zijn. Grote broer heeft daar voor het eerst skiles gehad. Deze zomer gingen we opnieuw naar het Kleinwalsertal voor een weekje zomervakantie in Baad. Mocht je je afvragen of dat nu leuk is, zo’n zomervakantie in Oostenrijk: ja, dat is het zeker!

Zolang ik me kan herinneren kom ik al in Oostenrijk in de winter en in de zomer. Mijn ouders namen me voor het eerst mee toen ik nog in luiers rondliep. Gelukkig is de man ook dol op Oostenrijk en gaan onze kinderen ook al sinds ze baby waren mee naar de bergen. Dit jaar ging grote broer voor het eerst niet meer mee. Die is inmiddels 18 en gaf de voorkeur aan lekker het rijk alleen thuis. Hoewel hij de skivakantie niet afslaat vermoed ik…

Kleinwalsertal: 5 tips voor een actieve vakantie 5x

Kleinwalsertal: 5 tips voor de zomervakantie

Het voordeel van het Kleinwalsertal is dat het vanuit Nederland een fijne afstand is om in een dag te rijden. Het gebeid bestaat uit verschillende dorpen die aaneengeschakeld samen het Kleinwalsertal vormen. Wij verbleven dit keer in Bergchalet Baad in het gelijknamige dorpje dat je aan het einde van het dal vindt. Om je een idee te geven van wat je kunt doen tijdens een zomervakantie in Oostenrijk, deel ik een aantal tips met je voor de zomervakantie.

1. Wandelen, what else…
Vanuit Baad, waar wij verbleven, wandel je zo de bergen in. De bewegwijzering geeft je voldoende keuze in afstand en/of duur dus je kunt alle kanten op. Net waar je zin in of tijd voor hebt. In nog geen driekwartier wandel je naar de Bärgunt-Hütte, van naamgenoot Sabine. Daar kun je als je wilt wat eten en/of drinken voor je verder wandelt of weer terugloopt naar beneden.

2. Midgetgolf
Recht achter het huis waar we verbleven lag een heerlijk kneuterige midgetgolfbaan. Die hebben we dan ook meerdere keren gespeeld met kleine broer.

3. Breitachklamm
Ik ben persoonlijk dol op ‘klammen’. Het geweld van het water dat ervoor heeft gezorgd dat er een klamm is ontstaan in het gesteente. Het water dendert er doorheen en via wandelpaden kun je zelf ook door de klamm heen wandelen. De Breitachklamm vind je in Oberstdorf. Eenmaal bovenaan de klamm kun je via verschillende wandelroutes weer afdalen. Als het echt warm zomerweer is, is dit een fijn uitje omdat het gewoon net even koeler is in de klamm door al het water.

4. Allgäu Coaster
Rodelen is echt niet alleen maar leuk op een sleetje, liefst in het donker, door de sneeuw. In Oostenrijk vind je her en der zomerrodelbanen. De Allgäu Coaster vind je in het Kleinwalsertal. Leuk voor jong en oud!

5. Zwemmen
In Riezlern vind je een buitenbad waar je op warme dagen lekker kunt vertoeven. Af en toe even plonsen, lekker zonnen of lezen. Zo kom je de dag wel door toch?

Nog een leuk pluspunt van het Kleinwalsertal: je kunt er gratis in de bus stappen en zo naar alle dorpjes in het gebeid. Als je er bent, ga zeker voor een lekker bordje Kaiserschmarrn. Hoort erbij! 

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie