Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Friday Favorites #18: Rituals, Shock Absorber, Babor…
wintersport favorieten

Friday Favorites #18: Rituals, Shock Absorber, Babor…

Regelmatig kom ik leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen… Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten. Ik deel mijn favoriete goodies en momenten van de afgelopen periode met je. Misschien word jij er wel net zo blij van als ik. Vandaag is het weer tijd voor friday favorites met dit keer mijn wintersport favorieten.

wintersport favorieten

FF #18: lippenbalsem

Geloof me als ik je zeg dat je lippen het hard te verduren krijgen tijdens de wintersport. Vorig jaar helemaal toen het rond de -20 was tijdens het skiën. Dit vraagt om een goede balsem die je regelmatig aanbrengt. Het begint ’s ochtends al. Na het tandenpoetsen gaat er een laagje lippenbalsem op de lippen. De balsem gaat vervolgens in de jaszak mee en dit gaat zo door tot het laatste laagje voor het slapen gaan. Dit jaar gaat er een tubetje Weleda Colour Lip Balm mee. Heel fijn spul!

FF #18: zonnebrand

Wat het ritueel met de lippen betreft; dat gaat ongeveer net zo op voor zonnebrand. Say what, zonnebrand op wintersport? Jazeker! In de bergen is de straling van de zon sterk en samen met de reflectie van de sneeuw kun je dus snel kleuren. Verklaart ook die witte zonnebril op de gezichten van wintersporters. Anyway, goed smeren met een hoge factor is dus een must. En ook dit wordt een paar keer herhaald op een dag. Zo’n combistick van Ambre Solair is super handig want je stopt ‘m eenvoudig in je jaszak en je hebt gelijk ook een lippenbalsem bij je.

FF #18: handcrème

Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen maar ook je handen hebben het zwaar tijdens een weekje skiën. De hele dag zitten ze in handschoenen en zo niet dan worden ze blootgesteld aan kou. Niets fijner om dan voor het slapen, en vaak nog een keertje extra, een lekkere laag handcrème aan te brengen. Mijn favoriet is The Ritual of Happy Buddha Hand balsem. Dat pompje is ook heel handig.

FF #18: huisbroek

Dit is echt een onmisbaar item tijdens de skivakantie. Want na zo’n dag skiën is het heerlijk om na een warme douche of lekker bad je favoriete huisbroek aan te trekken. Een paar lekker dikke sokken of sloffen en een fijne hoodie en klaar ben je. Tijd om te relaxen! Deze broek van Nike is een van mijn favorieten op dit moment. Zit super lekker, is niet te dik en de kleur past eigenlijk overal wel bij.

FF #18: oogcrème

Geen idee waarom, maar zodra ik de piste maar ruik beginnen mijn ogen al te tranen. En niet zo zuinig ook. Als er beetje vaart in zit stromen de tranen zelfs over mijn wangen. Heel irritant. Als ik dan thuis de zonnebril afzet is de huid rond mijn ogen uitgedroogd, rood en gevoelig. Maar daar weet deze heerlijke oogcrème van Babor wel raad mee. Super fijn spul!

FF #18: sport BH

Zeker als je een iets grotere cupmaat hebt, is een fijne sport BH een aanrader voor een dag skiën. Knelt niet, geeft steun en houdt de boel op zijn plaats zeg maar. Ik draag altijd graag deze Shock Absorber. Ook tijdens het kickboksen en jumpen bij YCAT trouwens.

Als jij ook friday favorites hebt: let me know! Dingen die het leven net even leuker maken zijn altijd welkom ten slotte.

 

(Dit artikel bevat gesponsorde links)

lifestyle

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord