Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Overprikkeld brein, meer rust en balans in 10 weken | Charlotte Labee
Overprikkeld brein foto

Overprikkeld brein, meer rust en balans in 10 weken | Charlotte Labee

Hoe houd je je brein gezond en gelukkig in deze drukke, snel veranderende wereld? Zo luidt het onderschrift van het boek Overprikkeld brein van Charlotte Labee. Ik kreeg het boek via de uitgever toegestuurd om te lezen en een review over te schrijven. Verlang je naar meer rust in je hoofd of ben je gewoon in het algemeen nieuwsgierig? Lees maar mee!

In het voorjaar nam ik, samen met collega’s, deel aan een training ‘Mentale Vitaliteit’. Ik kwam tot de (niet verrassende) conclusie dat het over het algemeen prima gesteld is met mijn mentale vitaliteit. Wanneer ik eens naar boven of beneden uitschiet, kom ik altijd weer vrij snel naar de plek waar ik me prettig voel. Dat was niet altijd zo hoor maar naarmate ik ouder werd, leerde ik steeds beter wat ik nodig heb om die balans te houden. Wat ik hiermee wil zeggen? Dat je uit iedere training, ieder boek (of ervaring dan ook) altijd wel iets meeneemt voor jezelf. De ene keer wat meer dan de andere keer. Dit boek heb ik ook op deze manier gelezen.

Wat je kunt verwachten van Overprikkeld brein

overprikkeld brein omslagOverprikkeld en gestrest, dat zijn we in onze huidige maatschappij maar al te vaak. En dat is ook niet zo gek: de snelheid waarmee de wereld in de afgelopen 30 jaar is veranderd ligt namelijk vele malen hoger dan de evolutie van je brein kan bijhouden. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat krijgt het te maken met een grote hoeveelheid prikkels: van je werk, je telefoon en social media.

In het boek Overprikkeld brein biedt Charlotte Labee concrete handvatten om je brein en leven weer in balans te krijgen. Charlotte geeft waardevolle inzichten over de werking van je brein, helpt je om symptomen van overprikkeling te herkennen en laat zien hoe je door 10 weken aan de slag te gaan met voeding, beweging, ontspanning en verbinding meer rust ervaart. (Bron: omslag)

Over Charlotte Labee

“Ik sta midden in het leven en probeer het maximale eruit te halen. Ik beleefde pieken en dalen. Succes en tegenvallers. Ik heb een eigen aanpak en model ontwikkeld waarmee ik mensen helpt en stimuleer om direct resultaat te ervaren. Ik geef op een toegankelijke en enthousiaste wijze lezingen en trainingen en gebruik daarbij de theorie ter ondersteuning van mijn praktijkervaring.

Ik werd geboren eind tachtiger jaren in Roosendaal. Op mijn 17e vertrok ik naar Milaan om mijn carrière te starten als model. In 2008 werd ik verkozen tot Miss Universe Nederland. Na mijn verkiezing presenteerde ik diverse programma’s bij Omroep Brabant en RTL4. Ik trouwde en kreeg een zoon.

Maar ik kende ook mindere perioden. Mijn kledinglijn ging failliet, ik kreeg baarmoederhalskanker, een burn-out en vlak na de bevalling van m’n zoon, brandde m’n huis af.

Begin 2017 gooide ik het roer om. Ik veranderde mijn levensstijl en ging op zoek naar nieuwe inzichten en toepassingen om op een meer evenwichtige en stabiele manier zoveel mogelijk uit het leven te halen. Waarbij geluk, gezondheid en genieten centraal staan. Ik verdiepte me in de wereld van het menselijk brein, de mindset, voeding en beweging. Rondde mijn opleidingen ‘Neural Cause Effects’ , NLP en ‘Body Mind Reset’ af en volgde de opleiding Orthomoleculair Deskundige.

Ik heb een aanpak ontwikkeld die mensen helpt om uit hun vaste, bestaande patronen te komen en met een nieuwe mindset doelstellingen te realiseren. In zowel hun werk- als privéomgeving.” Bron: www.charlottelabee.com

Mijn conclusie? Ik denk dat iedereen wel iets uit dit boek kan halen voor zichzelf. De een meer dan de ander misschien, maar wie is er nu niet geïnteresseerd in hoe zijn/haar brein werkt? En vooral: hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op hoe je brein reageert op het dagelijks leven. Tot slot: mocht je nog meer leesinspiratie zoeken, kijk dan hier eens >>

 

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord