Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #2 header

Weekmenu #2: Hollandse kost

Tijd voor het tweede weekmenu! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken 😉

Dit keer is het thema ‘Hollandse kost’. Ook al eten wij het niet zo heel vaak, met wat kouder weer is het wel super lekker. Ik zocht wel net even wat ‘anders dan anders’ recepten bij elkaar. Zaterdag is soepdag en zondag sluiten we de week af met oldskool boterkoek zoals mijn vader ‘m altijd maakte.

Weekmenu #2

Weekmenu #2: Hollandse kost foto

Maandag: bietjesstamp met vega shoarma en rode ui
Wij eten regelmatig bietjesstamp. Dit keer deed ik het net even anders en maakt ik bietjesstamp met vega shoarma en rode ui. Ook lekker!

Dinsdag: stamppotje snijbonen en wortel
Stamppotjes zijn toch wel het ultieme Hollandse comfortfood, of niet? Dit stamppotje met snijbonen en wortel smaakt dan ook heerlijk. Check het recept!

Woensdag: Captain’s dinner
Lust jij graag kapucijners? Ik wel en hier thuis komt dan ook regelmatig een ‘Captain’s dinner’ met frisse komkommersla op tafel. Heerlijk!

Donderdag; stoofpotje van rundvlees uit de Crock-pot
Niets zegt meer ‘herfst’ dan een lekker stoofpotje. Dit zeer smakelijke stoofpotje van rundvlees uit de Crock-Pot is dan ook heerlijk voor de donderdag. Heb jij geen slowcooker? Het kan uiteraard ook gewoon in een (hapjes-)pan, zoals je gewend bent stoofpotjes te maken.

Mocht je je afvragen welke slowcooker ik heb:

Vrijdag: hutspot uit de oven
Zoals ik al zei, eten wij zelden de standaard Hollandse avondmaaltijd maar dit recept voor hutspot uit de oven is een echte aanrader! Super lekker dus zorg dat je voldoende maakt.

Zaterdag: snelle tomatensoep
Zaterdag soepdag! Deze snelle tomatensoep stond laatst in no time op tafel toen ik trek had in tomatensoep. Met dit recept lukt het jou ook om vandaag van een lekker en voedzaam soepie smullen.

Zondag: boterkoek
Puur jeugdsentiment is deze boterkoek naar het recept van mijn vader voor mij. Hij smaakt precies zoals ik me kan herinneren: heerlijk! En natuurlijk deel ik het recept graag met je zodat jij een heerlijk oud-Hollands bakseltje bij de koffie/thee hebt deze zondag.

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

2 Comments

Geef een reactie