Aardappelen, groenten en vlees zul je hier niet heel vaak op de borden aantreffen. Een stamppotje is de uitzondering en komt hier dan weer wel zo af en toe voorbij. Dit keer maakte ik een stamppotje met snijbonen en wortel en dat smaakte heerlijk. Rundervink erbij en de maaltijd was compleet.
Mijn favoriete stamppotjes? Hmm even denken… bietjesstamp vind ik erg lekker en een stamppotje rauwe andijvie lust ik ook graag. Maar ook hutspot mag je me voorzetten of een zuurkoolstamppot. Boerenkool vind ik dan weer niet zo’n succes. Maar goed, terug naar het recept voor het stamppotje met snijbonen en wortel. Lees maar mee!
Ingrediënten:
400 gram snijbonen (gesneden)
350 gram waspeen, in plakjes
1 kilo kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
1 sjalotje, gesnipperd
125 gram spekreepjes
1 eetlepel grove mosterd
scheutje melk
50 gram geraspte belegen kaas
peper en zout
Zo maak je dit stamppotje met snijbonen en wortel:
1. Kook de aardappelen gaar en giet daarna af.
2. Kook ondertussen de snijbonen samen met de waspeen in een minuut of 8 (beet)gaar.
3. Bak in een kleine koekenpan de spekreepjes goudbruin en krokant.
4. Stamp de aardappelen met een scheutje melk fijn.
5. Voeg dan de groenten, kaas, mosterd en het gesnipperde sjalotje toe en stamp nog even door tot een smeuïg geheel ontstaat.
6. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel dan het stamppotje met snijbonen en wortel over vier borden.
8. Verdeel tot slot de uitgebakken spekreepjes erover en eet lekker!
Heb jij een favoriet stamppotje? En zo ja, het recept is van harte welkom natuurlijk.