Wij eten regelmatig bietjesstamp. Lekker met wat uitgebakken spekreepjes, een gesnipperd sjalotje, scheutje appelciderazijn en peper en zout. En dan op het bord een schepje piccalilly erbij en wat zilveruitjes en augurk. Heerlijk! Dit keer deed ik het net even anders en maakt ik bietjesstamp met vega shoarma en rode ui. Ook lekker!
Wist jij dat rode bieten de doorbloeding van de hersenen verbeteren, de bloeddruk verlagen, insuline-afgifte verminderen, sportprestaties verhogen, ontstekingen tegengaan en beschermen tegen hart- en vaatzieken?
Ingrediënten van deze bietjesstamp met vega shoarma en rode ui:
Bereiding van deze bietjesstamppot:
1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken, breng aan de kook voor zo’n 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
2. Verwarm ondertussen in een pan de bietjes terwijl je ze regelmatig omschept.
3. Doe de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vega shoarma.
4. Giet de aardappels af en stamp ze met een scheutje melk en de boter.
5. Meng met de bietjes, rode ui (houd 1/3 achter) en de helft van de dille.
6. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over vier borden.
7. Leg de shoarma ernaast en bestrooi met de achtergehouden rode ui en dille.
8. Lekker met een schepje piccalilly! Eet smakelijk 😉
En jij, lust jij graag rode bietjesstamp? Of eet je ze liever in een salade of juist liever helemaal niet?
2 Comments
Bettie Toonstra
19 juni 2019 at 11:10Dit klinkt zo lekker. Ik houd echt van rode biet. Ik sla dit receptje even op.
Bettie
http://www.thewildflowerhippie.com
Pukster
19 juni 2019 at 11:24Goed idee want het is zeker lekker 😉