Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

VeggieWorld Jaabeurs Utrecht

VeggieWorld: 9 en 10 maart in Jaarbeurs Utrecht

Op 9 en 10 maart kun je de grootste internationale vegan beurs van Europa bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. En hoewel VeggieWorld het jaarlijkse hoogtepunt is voor vegetariërs en veganisten, is het event ook inspirerend voor vleeseters die graag minder vlees willen eten. De stands met dikke hamburgers, pizzabroodjes en gyros zijn op VeggieWorld niet te missen. Klein detail: ze zijn 100% plantaardig.

Wat je kunt verwachten van VeggieWorld

Voor deze editie pakt VeggieWorld heel het weekend uit met een vol programma met internationale influencers uit de sport-, bloggers- en gezondheidswereld. Ontmoet de chefs van BOSH! die met hun nieuwe vegan kookboek alle internationale verkooprecords breekt, bewonder de biceps van Youtube-idool Jon Venus, krijg topsporttips van Janneke Van Der Meulen of vraag ultramarathon atlete Fiona Oakes hoe ze fit blijft op een plantaardig dieet.

Ook vegan celebrities van eigen bodem geven heel het weekend presentaties en demo’s. Zo koken vegan boegbeeld Lisette Kreischer en Maartje Borst uit hun gloednieuwe kookboek Man.Eat.Plant, geeft Women’s Health hoofdredactrice Milou Turpijn yogaworkshops, krijg je een persoonlijk consult van plantaardige diëtiste Lobke Faasen en presenteert trendwatcher Pablo Moleman van ProVeg Nederland de foodtrends van 2019.

Meer dan alleen eten

VeggieWorld staat vooral bekend om het overweldigende aanbod van vegan food. De beurs is echter meer dan eten alleen. Ook exclusieve non-food producten stellen zich voor. Zo pas je tijdens VeggieWorld modieuze schoenen zonder leer, experimenteer je er met dierproefvrije make-up en heb je een ruime keuze aan moderne vegan kleding. En voor deze vijfde editie pakt VeggieWorld pakt ook uit met 3 nieuwe mini-festivals op de beursvloer.

Fitplein:
Ben jij van plan gezond en sportief door het leven te gaan, of doe je dit al en wil je weten hoe je dit nog beter kunt doen met behulp van een meer plantaardig dieet? Op het Fitplein kun je al je prangende vragen kwijt bij artsen en diëtisten, workshops volgen (maak je eigen powerbar!) en inspiratie opdoen bij een van de kookdemo’s.

Grow Green Zone:
Laat je aardse zintuigen prikkelen op VeggieWorld. In de Grow Green Zone ontdek je hoe je groener kunt leven, laat je je inspireren door duurzame projecten en ontvang je tips waarmee je thuis direct aan de slag kunt gaan.

Kinderprogramma:
Op beide dagen kunnen de jongste bezoekers zich uitleven tijdens het uitgebreide kinderprogramma. Bereid je voor op creatieve creaties met groenten en fruit, duurzame tips voor iedere leeftijd, prikkelende voorleessessies en een avontuurlijke speurtocht.

Tickets voor VeggieWorld

Via de website van Veggieworld bestel je kaartjes voor maar €8-. Aan de balie kan je ze ook nog bemachtigen. Dan betaal je €10-. Ben je al donateur van ProVeg Nederland, dan betaal je slechts 5 euro. Kinderen tot en met 14 jaar en nieuwe donateurs van ProVeg Nederland (actieperiode van 1 februari tot en met 8 maart 2019) mogen helemaal gratis naar binnen.

Ga jij naar VeggieWorld? Zo ja, dan hoor ik graag hoe je het vond en mocht je er een gastblog over willen schrijven voor Pukster: nog leuker!

(Dit artikel bevat affiliate links)

Geef een reactie