Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Pinspiratie: 6x Sinterklaas desserts voor pakjesavond
6x sinterklaas desserts foto

Pinspiratie: 6x Sinterklaas desserts voor pakjesavond

Nog even en het is weer 5 december: pakjesavond! En behalve de zak met cadeautjes is het een avond om gezellig met vrienden en familie te eten. Ik zocht op Pinterest zes heerlijke Sinterklaas desserts bij elkaar om de maaltijd passend mee af te sluiten. Welke kies jij? 

Natuurlijk kun je prima volstaan met een schaaltje ijs of een ouderwetse vlaflip als toetje.  Maar als je je eters eens echt wilt verrassen is een van deze sinterklaas desserts misschien wel iets voor je. Mijn favoriet? Nummer vier! Ik ben benieuwd of jij ook iets lekkers uitkiest voor pakjesavond.

Check deze Sinterklaas desserts

1. Tiramisu als Sinterklaas dessert na een lekker bordje pasta op pakjesavond? Met dit recept maak je kruidnoten tiramisu. Super leuk ook in die potjes. Afhankelijk van de eetlust van je gasten kun je kiezen voor kleine of iets grotere potjes.

2. Een taartje als dessert is ook altijd lekker. Grote pot thee of verse koffie erbij en smullen maar. Op pakjesavond zijn deze kruidnotentaartjes met sinaasappelmousse natuurlijk extra leuk.

3. Nog zo’n leuk dessert in een potje: no bake Sinterklaas cheesecake. Maak de cheesecake een dag van tevoren en je hebt op pakjesavond geen gedoe meer om een lekker toetje op tafel te zetten.

4. Oeh deze lijkt mij dus echt onwijs lekker: Sinterklaas crumble met appel en amandelspijs. En geen pakjesavond compleet zonder amandelspijs toch?

5. Als je je echte wilt uitsloven (en indruk wilt maken) dan is dit recept voor speculaas bavarois taartjes iets voor jou. Ik zou wel een lichte hoofdmaaltijd kiezen zodat er nog voldoende ruimte overblijft voor deze heerlijkheid.

6. We sluiten het rijtje af met een Sinterklaas toetje met yoghurt en kruidnoten. Ziet er echt super lekker uit en staat ook gezellig toch, van de mooi gevulde glaasjes op tafel…

Op naar pakjesavond! Dan kunnen we aan de slag met deze Sinterklaas desserts. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord