Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Een terugblik op november 2018

Een terugblik op november 2018

Het is alweer tijd voor de ‘wrap up’ van november 2018. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet is er weer een maand afgelopen. Vaak zonder echt stil te staan bij wat er die maand allemaal is gebeurd. Daarom deze maand ook weer een wrap up. Voor mezelf en voor wie het leuk vindt om te lezen. Wie weet komt er nog iets voorbij dat je gemist hebt of dat inspiratie biedt ?

Deze blogs werden het meest gelezen in november 2018

Op Pukster.nl verschenen in november in totaal 15 nieuwe blogartikelen. Altijd leuk om te zien: de vijf best gelezen blogs van november, en daar zitten ook ‘oudjes’  tussen, op een rijtje.

1. Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver

2. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept

3. Hallo herfst en hallo stoofpotjes tijd

4. Pinspiratie: 6x Sinterklaas desserts voor pakjesavond

5. Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept

Als je zeker wil zijn dat je niets mist; meld je aan voor de Pukster-nieuwsbrief en je vindt ze vanzelf (verzameld) in je mailbox.

Wat ik zelf heb gelezen in november 2018

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Deze maand sleepte ik weer van alles mee naar huis maar is er van lezen weinig gekomen.

Het eerste weekend van november las ik wel De Bruiloft van Nicholas Sparks. Zoals veel van zijn boeken: prachtig! Over een stel dat al bijna 30 jaar getrouwd is, uit elkaar gegroeid lijkt te zijn en de inspanningen die de man (Wilson) doet om het tij te keren. Aanrader. De rest van de maand is er dus weinig van lezen gekomen. Behalve bladeren door de nodige kookboeken die ik mee naar huis sleepte uit de bibliotheek dan, zoals de Koekjesbijbel van Rutger van den Broek.

En verder…

Verder was november (verrassing) ook weer een volle en drukke maand waarin ik naast werken bij de bieb, bloggen voor Pukster ook nog tijd vond om te sporten. Dat laatste echter minder vaak dan ik zou willen. Dat gaan we de komende maand maar eens inhalen. Ik bakte wat lekkere Sinterklaas-baksels zoals speculaasbrokken en kruidnoten en ging naar Zwaar Verliefd met een vriendin. En uiteraard liepen we op 11 november na het eten met kleine broer een rondje Sint Maarten door de buurt.

Voor december staat er onwijs veel op de agenda. Behalve pakjesavond en daarna de Sint weer uitzwaaien, is het daarna tijd om de kerstboom op te tuigen. We kochten pas geleden een kunstboom met ingebouwde LED lampjes. Rib uit ons lijf maar hopelijk hebben we er jaren plezier van. Tot nu toe kochten we altijd een echte boom, maar het ging ieder jaar meer tegenstaan om ‘m op te tuigen en weer op te ruime na afloop. En de teleurstelling als hij na een week al dof werd en de takjes naar beneden zakten. Maar goed, na kerst is grote broer jarig en dan ronden we de hysterische maand uiteindelijk af met oud & nieuw. Je kunt nog een paar verlanglijstjes van leuke volgers tegemoet zien en natuurlijk komen er nog genoeg recepten, boekentips en ander leuks voorbij.

Kort samengevat was november 2018 weer een drukke maar leuke maand. December zal nog drukker zijn denk ik zomaar… Heb jij al leuke plannen voor deze feestmaand? Ik wens je in ieder geval vast hele gezellige kerstdagen!

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie