Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Hallo lente! Daar past een frisse rode koolsalade bij
rode koolsalade recept

Hallo lente! Daar past een frisse rode koolsalade bij

Heerlijk hè, ein-de-lijk dat fijne lentezonnetje en eindelijk op een beschut plekje in de tuin genieten van de warmte. En wat past daar beter bij dan een lekkere salade? Persoonlijk ben ik dol op salades. Of het nu gaat om groene salade of rauwkostsalades maakt niet uit: lekker! Vandaag eten wij een frisse rode koolsalade die ik net alvast heb klaargemaakt zodat de smaken goed kunnen mengen. 

Ook zin in? Natuurlijk deel ik het recept met je van deze frisse rode koolsalade. Eerder plaatste ik al het super eenvoudige recept voor ‘coleslaw’ met witte kool. Ook altijd lekker. Wij eten behalve deze salade, straks nog een bleekselderijsalade en een gehakttaart die ook al klaar staat om zo de oven in te gaan. Als de gehakttaart een succes is, volgt het recept hier uiteraard ook. Wordt vervolgd.

Ingrediënten voor deze rode koolsalade

1 kleine rode kool in reepjes (of een zakje uit de koeling)
1 granny smith
3 eetlepels rozijnen
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel honing
peper
zout

Bereiding van deze rode koolsalade

1. Doe de rode kool in een schaal.

2. Schil de granny smith, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes boven de rode kool.

3. Voeg de rozijnen toe.

4. Meng in een kommetje  de Griekse yoghurt, mosterd, honing en het citroensap en verdeel dit door de rode koolsalade.

5. Breng op smaak met peper en zout.

6. Zet minimaal een half uur afgedekt weg in de koelkast.

7. Schep voor het serveren nog een keer goed door en proef of er nog wat peper of zout nodig is.

Deze rode koolsalade is ideaal om van te voren te maken als je eters krijgt en ook zeer geschikt voor al die heerlijke avondjes BBQ’ en die er weer aankomen. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord