Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

BBQ cadeautips foto

Vaderdag: 10 BBQ cadeautips

Binnenkort is het weer zover: Vaderdag. De dag waarop alle vaders in het zonnetje worden gezet en worden verrast met ontbijt op bed, mooie tekeningen, cadeautjes… Mocht dat laatste een dingetje zijn waar je vastloopt; in dit blog deel ik 10 BBQ cadeautips. Kijk je mee?

Ik blijf het stiekem toch best grappig vinden dat mannen die normaal niet in de keuken te vinden zijn, zich kunnen ontpoppen tot bloedfanatieke BBQ’ers waar niet mee valt te sollen. Het feit dat bij een deel van die mannen de vrouw alsnog al het voorbereidende werk heeft gedaan en voor de salades en andere extra’s zorgt, lijken ze compleet te vergeten. Ze kloppen zich trots op de borst als er complimenten voor de maaltijd worden gegeven. Humor. Anyway, speciaal voor deze vaders vind je hieronder 10 barbecue cadeautips waarmee je zijn BBQ-geluk nóg groter maakt.

Vaderdag: 10 BBQ cadeautips

1. Ook al is je vader normaal gesproken geen lezer, je zal zien dat een boek vol met tips en goddelijke BBQ-recepten met gejuich wordt ontvangen. Zeker als je voor Het complete BBQ boek van Julius Jasper kiest. Ik mocht het een tijd geleden reviewen; de review vind je hier >>

2. Een rookplank staat ook nog op mijn eigen lijstje om te gebruiken. Hiermee kun je op vrijwel elke BBQ de lekkerste recepten roken en verandert elke BBQ met een deksel in een rookoven. Lekker voor zalmfilet bijvoorbeeld.

3. Een tof leren schort maakt het barbecuen nog nét even wat professioneler. En laten we eerlijk zijn, sommige mannen/vaders nemen barbecuen uiterst serieus. Voor zo’n schort geldt hoe ouder hoe mooier dus daar kan je vader jaren plezier aan beleven.

4. Vingers of armharen verbranden staat niet heel hoog op de verlanglijst lijkt me en toch zie ik regelmatig het gepruts met te kleine tangen, wanneer er spullen van de BBQ moeten worden gehaald of moet worden omgedraaid. Een échte (lange) barbecuetang is dan ook een perfect cadeautje als jouw vader er nog geen een heeft.

5. Kijkt je vader graag naar 24Kitchen? Dan ken hij vast BBQSTREET wel. Zo niet, geeft niks want met Het BBQSTREET Basisboek kan je vader kennismaken met de grill masters én hun heerlijke barbecue recepten. Ik schreef pas geleden een review >>

6. Wij hebben zelf een flinke Weber gasbarbecue en zo’n pizzasteen is geniaal. Zodra hij helemaal op temperatuur is, schuif je er de ene na de andere pizza of Flammkuchen op die er perfect weer vanaf komen. Dus hier doe je niet alleen je vader maar ook jezelf best wel een plezier mee ;-).

7. Waar ik eerder al over de (lange) tang een tip gaf, is een goede barbecue handschoen ook een must have. Letterlijk alles dat van de BBQ komt is tenslotte bloedheet. Je kunt kiezen voor een soort oversized ovenhandschoen óf je geeft iets meer uit en je hebt handschoentjes die dun zijn maar wel perfect hun werk doen.

8. Vorig jaar heb ik samen met mijn broer een BBQ-workshop gedaan bij Weber in Amersfoort. Super leuk om samen met je vader te doen ook! Je kunt kiezen uit verschillende workshops dus er is er vast een die jullie allebei leuk vinden.

9. Ik weet niet hoe jij hierin zit, maar ik vind zelfgemaakt hamburgers altijd vele malen lekkerder dan de burgers die je kant-en-klaar koopt. Het is dan wel altijd een gedoetje om ze mooi plat en gelijk van vorm te krijgen. Een hamburgerpers lost dat ‘probleem’ op en is dan ook een leuk cadeautje voor Vaderdag.

10. Mocht je vader de boeken van ‘Smokey Goodness’ nog niet (allemaal) in huis hebben, dan is dat ook een aanrader. Er zijn er best veel inmiddels dus keuze genoeg.

En, zit hét Vaderdag cadeau voor jouw vader tussen deze 10 BBQ-cadeautips? Ik ben benieuwd wat het wordt en of je vader er blij mee is. Laat je het weten? Vind ik leuk!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie