Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade van veldsla, bleekselderij, druiven…
Salade van veldsla, druiven, bleekselderij foto

Salade van veldsla, bleekselderij, druiven…

Met de komst van het voorjaar neemt mijn behoefte aan lichte en frisse salades toe. Vandaag deel ik daarom weer een nieuw saladerecept met je, dat is ontstaan vanuit improviseren met wat er nog in huis was. Dat lukte dusdanig goed, dat het recept voor deze salade met veldsla zeker in de herhaling gaat en ik het hieronder met je deel. Kijk je mee?

Als je, net als ik, liefhebber bent van (maaltijd)salades dan kan ik je van harte het recept aanbevelen voor een maaltijdsalade met raapstelen, makreel en geroosterde aardappeltjes, een maaltijdsalade met orzo, watermeloen en feta of een vegetarische Oosterse maaltijdsalade. Stuk voor stuk lekker. Je vindt nog veel meer saladerecepten hier op Pukster.nl trouwens.

Dit heb je nodig:

50 gram veldsla
2 appels
1 stronk bleekselderij
250 gram rode druiven
200 gram feta
klein handje rozijnen
1 lente-uitje, in dunne ringetjes
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
peper en zout

Zo maak je deze salade van veldsla:

1. Doe de veldsla in een ruime kom.

2. Haal de stengels bleekselderij uit elkaar, snijd een stukje van de onder- en bovenkant af, was de stengels en snijd dan in dunne boogjes om daarna bij de veldsla in de kom te doen.

3. Was de rode druiven, halveer ze en voeg ze toe aan de salade.

4. Schil de appel, snijd in blokjes en voeg toe, net als de ringetjes lente-ui en de rozijnen.

5. Snijd de feta in kleine blokjes en doe ook in de kom.

6. Meng nu in een klein kommetje de olijfolie met de rode wijnazijn en breng op smaak met wat peper en zout.

7. Schep de dressing bij de salade en meng het geheel even door elkaar.

Wat mij betreft mag snel de barbecue weer eens aan en dan komt deze salade zeker op tafel. Ga jij het recept ook maken? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie