Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

sterker worden

Mijn goal: sterker worden. Zo pak ik dat aan.

Eind 2016 besloot ik dat ik sterker wilde worden. Een sterker lijf dat minder snel last van blessures heeft, een goede weerstand heeft en vooral een lijf dat fit aanvoelt en energie geeft. Inmiddels ben ik al een jaar serieus aan het sporten en zie ik mijn lijf langzaam maar zeker veranderen. 

Hoe ik dat zie? Niet zozeer aan de weegschaal (want spieren zijn zwaarder dan vet ;-)) maar wel in de spiegel. Spieren die steeds beter zichtbaar werden (en worden), een hardnekkige blessure die als sneeuw voor de zon verdween en aan de bakken energie. En dat bevalt me meer dan goed dus dit wil ik vooral voortzetten in 2018.

Sterker worden: zo pak ik dat aan

Of ik nu wil of niet, ik word ouder en dat betekent dat mijn lijf meer aandacht nodig heeft dan toen het twintig was. Simpel. Althans, wel als je lekker in je vel wilt blijven zitten. En dat wil ik dus besloot ik daarmee aan de slag te gaan. Ik deed wel wat aan sport maar niet in die mate dat het zoden aan de dijk zette. Er was altijd wel wat anders te doen dus ‘geen tijd’ was ook bij mij het excuus dat velen van ons gebruiken. Ik besloot er voortaan tijd voor te maken en ben gewoon op een dag begonnen met serieus sporten. Wat dat inhoudt?

1. Jumpen & Kickboksen
Als je me volgt op Instagram zie je regelmatig foto’s zoals hierboven voorbij komen want twee keer per week ben ik te vinden bij Ycat. Op vrijdag voor een circle training waar we in een soort circuit alle spiergroepen aanpakken met behulp van de trampolines, dumbbells, roeimachine, kettlebells, medicijnballen, enzovoort, enzovoort. Meestal ronden we af met boksen. Op zondagochtend ben ik er ook voor een combiles jumpen & kickboksen. Een heerlijke combinatie van een half uur los gaan op de bokszak en een halfuur (stevig) bouncen op een trampoline. Nooit gedacht dat ik boksen zo lekker zou vinden trouwens. Sterker nog, als ik op m’n werk ‘gedoe’ heb dan is er niets fijner dan de dag van je af te slaan op zo’n bokszak.

2. Home workout
Ook dit heb je vast wel eens voorbij zien komen op Instagram. Een fitnessmat op de grond in de woonkamer, dumbbells, fitnesshoelahoep, dynabands, fitnessbal enzovoort. Ik pak alles wat ik denk nodig te hebben en ga gewoon een uurtje aan de slag. Hoef je de deur niet uit, scheelt weer tijd, en toch weer even lekker extra gesport. Ik kan het je aanraden. In de zomer doe ik het bijna dagelijks.

3. Fietsen
Fietsen ja. Als het maar even kan ga ik op de fiets naar mijn werk of voor een boodschap naar de stad. Lekker even wakker worden voor ik achter het bureau kruip en daarna weer lekker uitwaaien. Het moet echt baggerweer zijn als ik de fiets laat staan. Rustig fietsen kan ik alleen niet. En hoe sterker mijn benen werden hoe nog harder ik ging trappen. Blijkbaar zo hard dat het kussentje achterop (voor kleine broer) regelmatig wordt aangezien voor een accu. Lekker dan.

4. Wandelen
Op de dagen dat ik niet bij de bibliotheek werk breng ik kleine broer lopend naar school en haal hem ook lopend weer op. En dat vind ik eigenlijk nog te weinig, maar ja, er zitten maar zoveel uren in een dag he. Ik pak wel altijd de trap en probeer zo vaak mogelijk 10.000 stappen op een dag te zetten. En dat lukt aardig.

5. Actieve vakanties
Ja je leest het goed. Sowieso gaan we ieder jaar skiën dus ja, dat is een vrij actieve vakantie. Maar ook in de meivakantie en zomervakantie zijn we actief. In de meivakantie gingen we een weekje naar Zuid-Frankrijk om er even lekker uit te zijn. De luxe camping waar we verbleven had een groot zwembad waarin de man zijn banen kon trekken. Naast het zwembad was een outdoor gym met verschillende cardio-apparaten onder een rieten dak waar ik me tegelijkertijd kon vermaken. In de zomervakantie waren we in Oostenrijk en hebben we heerlijk veel gewandeld in de bergen en deed ik ‘home workouts’ met de spullen die ik had meegenomen, terwijl de man op pad ging met zijn mountainbike. Een matje, dumbbells, dynaband en fitnesshoepel neem je makkelijk mee en daar kun je echt voldoende mee doen. O en geen zorgen, we doen verder ook vooral veel relaxen tijdens de vakantie hoor 😉

Hoe ik het volhoud? Gewoon, omdat ik me zo veel lekkerder voel als ik sport. Omdat ik het mis als ik door drukte of een blessure moet skippen. Omdat ik er energie van krijg. En die spierpijn? Die neem ik voor lief en bevestigt ook dat ik lekker bezig ben geweest. Heb ik je al kunnen overtuigen? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie