Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Simply Sabrina Ghayour foto

Simply | Sabrina Ghayour

Vorig jaar mocht ik al eens een boek van Sabrina Ghayour reviewen: Bazaar. Dit keer gaat het weer om een heel fijn boek. Niet alleen qua vormgeving maar zeker ook qua inhoud. Meer dan 100 recepten heeft ze verzameld in dit boek.

In Simply geeft Sabrina Ghayour meer dan 100 nieuwe Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Met haar kenmerkende, ongecompliceerde stijl van koken weet ze, na onder andere de bestsellers Persiana en Bazaar, opnieuw een reeks onmiskenbare gerechten te creëren waarbij geldt: optimale smaak, minimale moeite! Lichte snacks, aromatische hoofdgerechten en zalige zoetigheden worden afgewisseld met authentieke Perzische gerechten met een twist, ook voor vegetariërs en veganisten. Ongedwongen en smaakvol – zo simpel is het.  (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Simply

Om te beginnen heeft Simply een prachtig omslag en telt het maar liefst 240 pagina’s. Uiteraard staat het boek vol met heerlijke Midden-Oosterse recepten, allemaal voorzien van prachtige foto’s. Na een inhoudsopgave en een inleiding vind je de hoofdstukken Ongedwongen eten, Tradities met een twist, De meltingpot, Iets speciaals en Cake, brood & ZoetighedenAchterin het boek vind je nog een een handig register en een dankwoord.

Over Sabrina Ghayour

Sabrina Ghayour, geboren in Iran, is chef-kok en brak internationaal door met haar boek Persiana en gaat sindsdien door het leven als ‘the golden girl of Persian cookery’. Opvolgend verschenen de succestitels Sirocco en Feasts en ze is regelmatig te zien in diverse kookprogramma’s op de BBC en Channel 4. Ze geeft daarnaast kookworkshops en kookt in pop-up restaurants. Sabrina is geboren in Teheran en verhuisde na het begin van de Iraanse revolutie met haar familie naar Groot- Brittannië.

Simply banner

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Ook dit keer heb ik weer een mooi lijstje gemaakt:
1. Zoete aardappelfriet met za’atar & knoflook
2. Komkommer-groeneappelsalade met nigellazaat, feta & dille
3. Luide pide met rundergehakt & gekaramelliseerde ui
4. Tomatensoep met lamsgehakt & parelgort
5. Watermeloen, zwarte olijven & feta met honing-limoendressing
6. Kleverige kip met harissa, sesam & pistache
7. Wraps met pittig varkensvlees & salsa van groene appel
8. Salade van aardbeien, zachte geitenkaas & pistachenoten
9. Tiramisu van witte chocolade met frambozen & pistachenoten
10. Kokosrijstpudding met kurkuma & sinaasappel

Ben je fan van de Midden-Oosterse keuken? En houd je van smaakvolle maaltijden die vlot op tafel staan? Dan is dit boek er een voor op je verlanglijstje denk ik. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord