Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Slow Louise Franc foto

Slow | Louise Franc

Soms komen er kookboeken voorbij die je net iets meer aanspreken dan gemiddeld. Slow is zo’n boek voor mij. Meer dan 140 recepten die stuk voor stuk voldoen aan de categorie ‘comfort food’ in een prachtig dik boek met een opvallend omslag. Iets voor jou? 

Wanneer de dagen korten en de buitentemperatuur daalt naar winters, is er gaan betere plek binnenshuis dan de keuken. Het is de perfecte tijd voor echt comfort food: rijkgevulde soepen, langzaamgegaard vlees en gevogelte, pittige curry’s, gegratineerde groenteschotels en verwarmende desserts. Van het fornuis en uit de oven. Slow biedt de beste hartverwarmende recepten: van dampende bonensoep en clam chowder, risotto met geroosterde pompoen en salie, vis in zoutkorst bereid tot en met spektakelstukken als geroosterde kalkoen met een vulling van cranberry’s en chorizo, beef Wellington en langzaamgegaarde lamsschouder op Griekse wijze. Van voorgerecht tot en met dessert is Slow het ideale kookboek: met een praktische indeling en een keur aan internationale receptuur, van Indonesische rendang tot en met Yorkshire pudding. Van echte klassiekers als ossobucco met gremolata tot en met minder bekende gerechten als gekonfijte zalm met venkel en sinaasappel, inclusief bijgerechten. (Bron: GoodCook)

Wat je kunt verwachten van Slow

slow omslagOm te beginnen heeft Slow een prachtig omslag in knal oranje en telt het maar liefst 336 pagina’s. Uiteraard staat het boek vol met heerlijke recepten, allemaal voorzien van prachtige foto’s, die vallen in de categorie ‘comfort food’. Na een inhoudsopgave en een inleiding vind je de hoofdstukken Soep, Groenten, Vis & Zeevruchten, Gevogelte, Varkensvlees, Rundvlees, Lamgsvlees & Wild, Bijgerechten en DessertsAchterin het boek vind je nog een een handig register.

Over Louise Franc

De in Frankrijk geboren Louise Franc werkt als chef-kok, receptschrijver en foodstylist met haar basis in Sydney, Australië. Ze schrijft regelmatig voor verschillende dagbladen en tijdschriften en heeft al twee eerdere kookboeken op haar naam staan.

Slow banner Louise Franc

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Ook dit keer heb ik weer een mooi lijstje gemaakt en het was best lastig om er maar 10 te kiezen met zoveel lekkers:
1. Linzen-tomatensoep op z’n Ethiopisch
2. Parmigiana di melanzane
3. Geroosterde wortelgroenten
4. Vis met tomaten & chorizo uit de oven
5. Viscurry met kokosmelk
6. Langzaamgegaarde enchilada’s met kip
7. Taco’s met pulled pork & ananassalsa
8. Sticky ossenstaart-stoof met romige polenta
9. Bloemkool met drie kazen & jalapeñ0
10. Bread & butter pudding met chocolade & marmelade

Ben je dol op winters comfort food? Dan zit je goed met dit boek van Louise Franc. Het is echt een mooi boek dat niet misstaat op je boekenplank en het ook zeker goed zal doen als cadeautje onder de kerstboom. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie