Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Kerst recepten: deze 5 favorieten kunnen niet mislukken
5x kerst recepten foto

Kerst recepten: deze 5 favorieten kunnen niet mislukken

Ook tijdens kerst kun je heel goed uit de voeten met recepten die en snel klaar zijn en makkelijk zijn en, ook niet onbelangrijk, heerlijk smaken. Ik zet vijf favoriete kerst recepten voor je op een rijtje waarmee je relaxt de kerst doorkomt en toch tevreden gezichten aan tafel hebt. Kijk je mee? 

Ik weet niet hoe jij dit jaar de kerstdagen doorbrengt maar gegeten wordt er hoe dan ook. De recepten die ik hieronder met je deel zijn geschikt voor een luie bankhangkerst maar ook voor een gezellig kerstdiner met vrienden en/of familie. En uiteraard kun je dit lijstje uitbreiden met nog meer Pakster-recepten en je eigen favorieten.

5 favoriete kerst recepten:

5x favoriete kerst recepten foto

1. Appel cranberry compote: het perfecte Kerst bijgerecht
Rond Kerst maak ik vaak een appel cranberry compote. Voor de mooie kleur en omdat verse cranberry’s dan goed verkrijgbaar zijn. Dit bijgerecht is fantastisch omdat je het eenvoudig een of twee dagen van tevoren kunt maken. Check het (simpele) recept!

2. Stoofperen: typisch kerst
Ik ben opgegroeid met een kookgrage vader die sowieso met kerst zorgde voor een grote schaal stoofpeertjes. Ik maak ze tegenwoordig ook en doe dat vaak in de Crock-Pot. Dit recept zorgt voor een heerlijk resultaat.

3. Appel tonijn hapjes: lekker bij de borrel!
December is hoe dan ook dé borrelmaand en wat heb je dan nodig? Veel recepten voor lekkere hapjes en smeerseltjes. Deze appel tonijn hapjes zien er niet alleen super uit, ze smaken ook heerlijk en zijn lekker luchtig.

4. Kerstkoekjes bakken? Deze sterren zijn zo gemaakt
Of je ze nu bakt voor het kerstdiner van de kids op school of voor de visite die komt brunchen tijdens Kerst: deze kerstkoekjes zijn altijd een goed idee!

5. Dinner rolls: verslavend lekker
Of je ze nu tijdens het ontbijt, de brunch, lunch, borrel of tijdens het kerstdiner op tafel zet: ze zijn in no time op want super lekker! En als je in tijdnood komt tijdens kerst, ook deze maak je weer gemakkelijk een dag van tevoren. Goed luchtdicht inpakken en ze blijven prima tot de volgende dag.

En, hoe ziet jouw kerst er dit jaar uit? Ga je voor rust en luieren of zit je alle dagen vol met bezoekjes of gasten bij jou thuis? Laat je me weten wat jouw favoriete kerst recepten zijn?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie