Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

seizoensgroenten in oktober

Seizoensgroenten in oktober: deze recepten maak je nu

Na augustus en september is het nu tijd voor het lijstje met seizoensgroenten in oktober. Zo weet je ook deze maand weer precies welke thuishoren in oktober. Want wist jij precies wat er van oorsprong nu geoogst kan worden? Ik niet. Kijk je mee naar het lijstje seizoensgroenten in oktober? 

En ook deze maand heb ik gelijk weer op basis van het lijstje seizoensgroenten in oktober, zes lekkere recepten bij elkaar gezocht. Ze beginnen al een wat meer herfstig karakter te krijgen. Logisch ook. Hoop dat er wat lekkers voor je tussenzit.

Seizoensgroenten in oktober

Nieuwsgierig wat nu precies de seizoensgroenten zijn die in september thuishoren? Daar gaan we: aardappelen, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, boerenkool, broccoli, Chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, koolraap, koolrabi, kropsla, paddestoelen, paprika, pastinaak, pompoen, prei, prinsessenbonen, raap, raapstelen, radijs, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, snijbonen, spinazie, spitskool, spruiten, tomaten, uien, veldsla, venkel, warmoes, winterpostelein, witlof, wittekool en wortelen. Keuze genoeg dus!

Deze recepten maak je in oktober

1. Hoewel ik zelf geen groot fan ben van boerenkool zie ik dit recept dus echt wel zitten: tagliatelle met boerenkool en pancetta van Uit Pauline’s keuken.

2. Deze gevulde portobello met rucola spaghetti ziet er toch ook heerlijk uit of niet? Vegetarisch of met wat spekreepjes, het lijkt mij super lekker.

3. Wat dacht je van deze pastinaak-aardappelkoekjes met blauwe kaascrème. Daarmee zet je nog eens een origineel bijgerecht op tafel.

4. Zeg je herfst dan zeg je pompoen. Deze pompoensalade met geitenkaas is dan ook perfect als lunch na een bos- of strandwandeling op een koude herfstdag.

5. Deze salade van spitskool met abrikoos, gerookte kip en avocado is een kanshebber als het gaat om lunchen op kantoor. Weer eens iets anders dan de boterhammen met kaas toch?

6. Als het om witlof gaat is deze witlofsalade met heel veel fruit bij ons thuis een recept dat bijna wekelijks op tafel staat. Ga jij ‘m ook eens proberen?

De seizoensgroenten in oktober bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie