Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Runder-snijbonen-roerbak: heerlijk met pandanrijst
runder-snijbonen-roerbak

Runder-snijbonen-roerbak: heerlijk met pandanrijst

Weer zo’n recept dat ik al jaren maak maar nog nooit hier heb gedeeld. Vanavond maakte ik ‘m weer en besloot ik dit recept voor runder-snijbonen-roerbak direct uit te typen. Het is een succesnummer hier thuis en zeer geschikt voor een drukke doordeweekse dag omdat het vrij eenvoudig te bereiden is. Lees je mee? 

Ik gebruik altijd een heel pak rijst omdat de mannen het heerlijk vinden om een restje rijst met wat melk en bruine suiker als toetje te eten. Of, als ze teveel gegeten hebben, de volgende ochtend als ontbijt. Maar uiteraard kun je zelf heel goed bepalen hoeveel rijst je normaal gebruikt. Het recept is in ieder geval voor vier personen.

Ingrediënten van deze runder-snijbonen-roerbak:

400 gram snijbonen, in ruitjes gesneden
400 gram runderreepjes
1 teentje knoflook
3 lente-uitjes
1 klein blikje mais
2 eetlepels kikoman sojasaus
2 eetlepels ketjap manis
ca. 300 gram pandanrijst

Bereiding van deze runder-snijbonen-roerbak:

1. Meng in een kom de runderreepjes met twee eetlepels kikoman sojasaus, een eetlepel ketjap manis en het geperste teentje knoflook.

2. Breng water aan de kook voor de rijst en bereid volgens aanwijzingen op de verpakking.

3. Kook ondertussen de snijboontjes in drie minuten beetgaar, giet af en zet apart.

4. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukjes.

5. Verhit in een hapjespan of wok wat olijfolie en schroei de runderreepjes dicht. Haal ze uit de pan.

6. Verhit nog een klein scheutje olie in de pan en bak hierin even de lente-ui en snijbonen.

7. Voeg de mais en runderreepjes toe en warm het geheel nog even goed door.

8. Breng op smaak met nog wat ketjap manis.

9. Schep op vier borden wat rijst en verdeel de runder-snijbonen-roerbak over de borden.

Een frisse komkommersalade, wat kroepoek, gebakken uitjes of atjar erbij op tafel en iedereen kan zijn bordje runder-sijbonen-roerbak naar wens nog lekkerder maken. Enjoy! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

2 Comments

Geef een reactie