Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

saladebijbel foto

Saladebijbel | Welmoed Bezoen

Heb je enig idee hoe fijn het is om als saladeliefhebber de Saladebijbel te ontvangen? Heel fijn! Nu kende ik al wat ‘kookbijbels’ en heb ik eerder al de BorrelbijbelStoofbijbelKoolhydraatarme bijbel, Toetjesbijbel en de Ovenbijbel mogen reviewen. Die dingen zijn gewoon geniaal als het gaat om een fijne bundel met recepten uit eenzelfde categorie. Een nadeel; er staan vaak zoveel lekkere recepten in dat keuzestress wel een dingetje kan zijn. 

Van gestampte-olijvensalade met granaatappel en walnoot tot Koreaanse noedelsalade en van bietensalade met knoflookyoghurt en munt tot geroosterde broccolisalade met pompoenpitten en geitenkaas; in Saladebijbel van Welmoed Bezoen vind je meer dan 230 recepten. De salades – grotendeels vegetarisch – zijn ingedeeld op eetmoment., want op ieder moment van de dag kun je wel een salade eten. In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om de lekkerste vinaigrettes en dressings te maken en ook leer je met welke smaakmakers, krokantjes en andere toppings je elke salade in een handomdraai naar een hoger level tilt. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van de Saladebijbel:

Saladebijbel omslagIn deze nieuwe bijbel vind je meer dan 230 saladerecepten! Overzichtelijk onderverdeeld in de categorieën Internationale klassiekers, Simpele salades voor erbij, Salades voor de grote trek, Meeneem-salades, Fruitsalades: hartig en zoet en Zijn dit salades? Voor je deze recepten vindt, kom je eerst nog een voorwoord van Welmoed tegen, de hoofdstukken Hoe gebruik je dit boek, Hoe maak je een salade, Handig om in huis te hebben, Minder bekende ingrediënten en How-to’s. Als je door alle heerlijkheden heen bent gebladerd vind je tot slot achterin het boek nog de hoofdstukken Dressings, vinaigrettes en anders sauzen, Crunchy toppings en Extra je best doen, gevolgd door een dankwoord, een handige receptenindex en een register. Niet alle recepten zijn voorzien van een foto, maar je vindt voldoende mooie foto’s waarvan het water je direct in de mond loopt.

Over Welmoed Bezoen

Welmoed Bezoen is kookboekenauteur, receptontwikkelaar en columnist van JAN Magazine. Als chef-patissier in een keuken van een sterrenzaak leerde Welmoed een schat aan trucs en technieken, waarmee ze zich vervolgens op het koken met groenten heeft gestort. Eerder verschenen van haar Gloeiend groen en Comfort food met groente.

Mijn favorieten uit de Saladebijbel:

Als echte ‘salad lover’ was er natuurlijk sprake van keuzestress om een lijstje met 10 favorieten te maken, maar het is toch gelukt. Deze 10 saladerecepten uit de Saladebijbel staan op mijn te-maken-lijstje:

1. Warme geitenkaassalade
2. Geroosterde bietensalade met pecorino
3. Pickle salad
4. Bougiourdi-salade
5. Surinaamse kokossalade
6. Vietnamese taugésalade
7. Citrussalade met venkel en olijven
8. Watermeloensalade met gebakken halloumi
9. Libanese broodsalade
10. Venkel-orzosalade met sardines, olijven en pistachenoten

En, ga jij de Saladebijbel in huis halen en aan de slag met al die verrassende recepten? Mocht je nog meer kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie