Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

+ Factory Girl Amsterdam foto

Hier wil je je dag beginnen: +Factory Girl

Of ik wilde brunchen bij +Factory Girl? Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen: een nieuw geopende hotspot in de Pijp in Amsterdam waar je de hele dag guiltfree kunt ontbijten/brunchen/lunchen, natuurlijk wil ik daarheen!

En zo vertrok ik zaterdagochtend samen met mijn oudste dochter Alisa, die vegetarisch en zo goed als vegan is, naar +Factory Girl. Gevestigd in de Saenredamstraat 32, vlakbij de gezellige Albert Cuyp vind je het pand van eigenaresse en founder Sofia. In 2010 opende ze haar eerste pand in Berlijn en dat was zo’n succes dat ze nu ook Amsterdam komt verblijden met haar heerlijke eten. De ruimte zelf is heel leuk aangekleed: industrieel en strak, maar ook licht en gezellig. Kisten vol met vers fruit en mooie vazen met verse bloemen op tafel maken het helemaal af.

+Factory Girl: let’s get started!

We startten met een Latte Macchiato voor mij en een Chai Latte voor Alisa. Vervolgens werd Sofia haar signature dish ‘Coco Anjéla’ geserveerd, geheel volgens haar eigen advies: START TWISTED! BEGIN YOUR BREAKFAST WITH COCO ANJÉLA DESSERT. Wie zijn wij om hier tegenin te gaan? Je wilt hier ook helemaal niet tegenin, je wilt dit eten! Het is namelijk een heerlijk dessert op basis van een vegan/plant based cream in verschillende smaken die op een grote lepel wordt opgediend, zodat je er met een kleiner lepeltje hapjes van kunt nemen. Zo kun je dit samen met je tafelgenoot delen en beide smaken proeven… Als je je kunt beheersen tenminste, want het is zó lekker dat niemand (behalve die tafelgenoot dan) het je kwalijk neemt als je meteen de grote lepel in je mond stopt.

+ Factory Girl Amsterdam foto

Daarna kregen we ons daadwerkelijke brunchgerecht opgediend. Ik koos voor ‘Not benedict like benedict’ met gepocheerde eieren, avocado en nog veel meer lekkers. Alisa ging voor de vegan ‘La de dah’ met o.a. hummus en avocado. Na de nodige foto’s (het zag er zo mooi uit dat we dit wilden vastleggen, niet in de laatste plaats om het thuisfront jaloers te maken) konden we dan eindelijk aanvallen. En dat was geen straf: wat was het lekker!! Alles klopt qua smaak, qua kleur. Echt fantastisch.

Met een volle buik nemen we afscheid van een ontzettend hartelijke Sofia die met +Factory Girl, Amsterdam een heerlijke ontbijt- en lunchplek rijker heeft gemaakt. Ik ga hier zeker vaker komen en hoop stiekem dat +Factory Girl binnenkort ook in Almere te vinden is.

Hoi ik ben Bianca en ik woon samen met mijn man en 4 kinderen in Almere. Ik heb mijn eigen bedrijf als Virtual Assistant en freelance tekstschrijver (www.battheoffice.nl). Ik hou van reizen, creatief bezig zijn, koken en lekker eten en ga graag op pad met mijn gezin of spreek af met familie & vrienden.

Geef een reactie