Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

recepten wishlist april

Mijn recepten wishlist van april

Iedere maand blader ik door de Allerhande, Boodschappen, het Foodies Magazine enzovoort. En iedere maand kom ik recepten tegen die ik graag wil maken. Maar door de drukte van alledag vergeet ik ze vaak ook net zo snel weer tot mijn spijt. Daarom heb ik besloten om iedere maand hier een recepten wishlist te maken. Kan ik bij een gebrek aan kookinspiratie de komende tijd, altijd even hier kijken wat er nog op de recepten wishlist staat. 

Deze maand bladerde ik door het Foodies Magazine, de Allerhande en de Boodschappen. En met mijn voornemen om deze recepten wishlist te maken is dat bladeren nog leuker geworden. Bijkomend voordeel van deze wishlist is dat ik de bladen met een gerust hart bij het oud papier kan gooien nadat ik ze helemaal heb doorgespit. Heb jij favorieten bladen als het om recepten gaat?

Recepten wishlist van april: Boodschappen

De Boodschappen van deze maand heeft als thema ‘Eindelijk lente’ en bevat, hoe kan het ook anders, een Paasspecial van 30 pagina’s. Ik bladerde weer met plezier door deze editie en zet de volgende recepten op de wishlist.

1. Vispakketje uit de oven
In de zomer maak ik graag vispakketjes voor op je BBQ. Deze vispakketjes uit de oven zijn super leuk voor bij de borrel en zien er heerlijk uit.

2. Omeletrolletjes met rauwe ham en kruidenricotta
Ook weer een leuk idee voor bij de borrel. En weer eens iets anders dan de tortilla-rolletjes.

3. Clafoutis met blauwe bessen
Omdat ik altijd al eens een clafoutis wil maken maar het op een of andere manier nog niet van is gekomen. En blauwe bessen zijn we hier allemaal fan van dus 1+1=2!

4. Fruitige rosbiefsalade met limoendressing
Met het mooiere weer waar we steeds meer van mogen genieten is het heerlijk om ’s avonds een lekker salade te eten. Stokbroodje erbij en klaar.

5. Zalmvinken op risotto met voorjaarsgroenten
Geniaal toch, zalmvinken? Ik vind van wel en wil ze dus zeker een keer maken. Fietst er hier wel in denk ik zomaar.

Recepten wishlist van april: Foodies Magazine

Het Foodies Magazine van deze maand heeft als thema ‘We love lente’. Wie niet? Niet alle recepten zijn (al) online te vinden helaas maar dit magazine is het enige dat ik bewaar dus vooruit maar.

1. Popovers met anijssuiker en gesmolten boter 
Als ze er net zo lekker smaken als ze eruit zien en klinken…

2. Ile flottante met karamel en gerookte amandelen
Ook dit ziet er dus weer goddelijk uit en heb ik nog nooit gemaakt.

3. Broodje hete kip
Dit lijkt me dus een heerlijk recept voor het weekend. Misschien iets matigen met de peper gezien de broers maar verder: lekker!

Recepten wishlist van april: Allerhande

Deze maand heet de Allerhande als thema ‘Over de vloer bij de boer’ en uiteraard veel lekkers voor Pasen. Pasen is sowieso een dankbaar feest om uit te pakken als het om bakken en koken gaat.

1. Rucola-tuinboon-stamppot met runderchipolata 
Klinkt als een lekker voorjaarsstamppotje en ideaal voor een doordeweekse drukke dag.

2. Hollandse makreelkoekjes met maiskolven
Viskoekjes heb ik wel vaker gemaakt maar nog nooit met makreel als basis. Tijd om te proberen dus.

3. Chocoladecake met banaan en blauwe bessen
De combinatie van deze ingrediënten lijkt me en geweldige smaakcombinatie. En gelijk weer iets nieuws te bakken.

Herkenbaar verhaal, dat van die recepten die je tegenkomt en graag wilt maken maar dan weer vergeet? Misschien helpt mijn recepten wishlist van april je verder. Je kunt er natuurlijk ook zelf een maken…

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie