Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Farfalle met kip, groenten en pesto arrabbiata
farfalle met kip, groenten en pesto arrabbiata foto

Farfalle met kip, groenten en pesto arrabbiata

Deze farfalle met kip, groenten en pesto arrabbiata is perfect voor drukke dagen, waarop er weinig tijd is om te koken en/of er in etappes gegeten wordt. De maaltijd staat echt in een handomdraai op tafel en is niet alleen lekker maar ook voedzaam. Grote broer wil het graag vaker eten en dat komt mooi uit als het hockeyseizoen met alle trainingen weer losbarst. 

Mocht je nog meer ‘makkelijke’ recepten zoeken voor doordeweeks, kijk dan eens naar het recept voor frittata uit de oven, volkoren pasta met spinazie, Boursin en tomaatjes of kip pilaf, met paprika ananas en perzik. En dit is maar een kleine greep hoor. Je vindt talloze recepten op Pukster.nl die je snel in elkaar draait. Mocht je meer tips willen, laat het me gerust weten.

Ingrediënten:

400 gram farfalle (strikjes pasta)
400 gram kipfilet, in reepjes
400 gram snijbonen, in smalle stukjes
2 puntpaprika’s, in ringen
1 rode ui, gesnipperd
3 takjes basilicum, grof gehakt
3-5 eetlepels pesto arrabbiata
100 gram geraspte kaas
peper en zout
olijfolie

Zo maak je deze farfalle met kip, groenten en pesto arrabbiata:

1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2. Kook de snijbonen in 3-4 minuten beetgaar, giet af en zet weg.

3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui en paprika een paar minuten en voeg dan de kipreepjes toe.

4. Breng dit op smaak met peper en wat zout.

5. Voeg dan snijbonen, basilicum en gekookte farfalle toe samen met de pesto arrabbiata (naar smaak) en roer goed om.

6. Verdeel de farfalle met kip over vier borden en bestrooi met wat geraspte kaas. Zet de rest van de kaas op tafel voor de liefhebber.

Mocht je niet iets meer tijd hebben, zet dan nog een lekkere frisse (komkommer)salade erbij op tafel. Vind ik zelf altijd lekker bij een pasta-maaltijd. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie