Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Puur & Makkelijk: smakelijke recepten voor ieder seizoen
Puur & Makkelijk Cornersmith foto

Puur & Makkelijk: smakelijke recepten voor ieder seizoen

Wat een fijn boek werd er laatst weer gebracht: Puur & Makkelijk, heerlijke recepten uit eetcafé en inmakerij Cornersmith. Het boek staat vol met recepten die bewijzen dat lekker niet altijd ingewikkeld hoef te zijn of uit een hele batterij aan ingrediënten. Ik ben dan ook blij dat het nu in mijn kast staat, zodat ik er mee aan de slag kan. 

Op het seizoen koken en genieten van typische seizoensproducten wordt nog leuker met Puur & Makkelijk. Dit kookboek biedt niet alleen originele en smaakvolle gerechten, maar laat ook zien wat je kunt doen met overschotten groente en fruit: van overheerlijke recepten voor jam, sauzen en chutneys tot en met inleggen en fermenteren. Maak een zomerse tomaten-vijgensalade of een winterse lamstajine met gedroogde pruimen verse kurkuma. Geniet van een kippensoep met lentegroenten of maak je eigen mosterd in de herfst. Alle recepten zijn afkomstig van het veelgeprezen restaurant en inmakerij Cornersmith. (Bron: omslag)

 

Wat je kunt verwachten van Puur & Makkelijk

Puur & Makkelijk telt maar liefst 271 pagina’s vol met recepten en prachtige foto’s waarvan het water je in de mond loopt. Na een praktische inhoudsopgave en een ‘over ons’, vind je de hoofdstukken Lente, Zomer, Herfst, Winter en Inmaken. Achterin het boek vind je nog richtlijnen voor recepten, een hoofdstuk over Cornersmith, een handig register, oventijden & maateenheden en een dankwoord.

Banner Puur & Makkelijk

Mijn favorieten

Zoals ik al zei, heb ik weer een fijn lijstje met favorieten. Ik noteer meestal 10 recepten waar ik gelijk mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Dit zijn ze uit Puur & Makkelijk:
1. Geroosterde muesli
2. Groentetomatensalade met ricotta
3. Bagel met kip, misomayonaise en knoflookchips
4. Gehaktballetjes met tuinbonen en yoghurt
5. Tomaten-vijgensalade
6. Ingemaakte komkommer
7. Aardappelsalade
8. Franca’s zoete pruimenbroodjes
9. Wortel- & sinaasappelsoep
10. Piccalilly

Fijn toch, dat je niet helemaal naar Australië hoeft om de gerecht van Cornersmith te kunnen eten. Je maakt ze met dit boek gewoon zelf, in je eigen keuken!  

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie