Vandaag is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Heb je jouw liefde al verrast of ben je meer het last minute type? Dan is dit recept voor valentijnskoekjes jouw redder in nood. Leuk om te maken en te geven en nog leuker om lekker samen met je Valentijn op te eten.
Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. [bron: wikipedia]
Ingrediënten voor deze valentijnskoekjes:
100 gram (room)boter in kleine blokjes (rechtstreeks uit de koelkast)
200 gram zelfrijzend (spelt)bakmeel
100 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel kaneel
scheut (haver)melk
snufje zout
uitsteek hartjesvorm
Bereiding van deze valentijnskoekjes:
1.Kneed in een kom alle ingrediënten behalve de melk door elkaar.
2. Voeg nu lepel voor lepel wat melk toe, totdat het een soepel deeg wordt.
4. Pak het deeg in met huishoudfolie en leg het een half uur weg in de koelkast.
5. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
6. Rol het deeg uit tot een plak van een kleine centimeter dik.
7. Druk met de hartjesvorm de koekjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
8. Bak de valentijnskoekjes in zo’n 20-25 minuten gaar en lichtbruin.
9. Volledig laten afkoelen op een rooster.
10. Als je er iets bijzonders van wilt maken pak je ze nog leuk in en maak je er een echt cadeautje van.
De liefde van de man gaat door de maag toch? Met deze valentijnskoekjes in hartjesvorm gaat dat zeker lukken. Happy Valentine’s Day!
One Comment
Pingback:
27 januari 2021 at 06:23