Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Spaanse schotel met groenten en chorizo
Spaanse schotel met groenten en chorizo foto

Spaanse schotel met groenten en chorizo

¡Hola! Dit keer deel ik een vleugje Spanje met je: een Spaanse schotel met groenten en chorizo. Geen poespas, gewoon goed eten dat je misschien wel even terugbrengt naar die zomer aan de Spaanse kust… Dus schort om en de keuken in zou ik zeggen!

Chorizo is een worst, geworteld in de eeuwenoude Spaanse tradities, die zijn oorsprong kent op de Iberische schiereilanden. Wat begon als een methode om vlees te conserveren, is geëvolueerd tot een onmisbaar ingrediënt in de Spaanse keuken en ver daarbuiten. Met zijn kenmerkende combinatie van gerookte paprika, knoflook en een scala aan kruiden, biedt chorizo een onweerstaanbaar smaakprofiel. Chorizo voegt een rokerige, pittige dimensie toe. Je snapt dus waarom ik regelmatig chorizo als smaakmaker gebruik… Hier vind je meer recepten met chorizo >>

Dit heb je nodig:

600 gram krieltjes
2 paprika’s (rood en geel), in dunne reepjes
1 ui, in halve ringen
1 rode ui, in halve ringen
10 kerstomaatjes, gehalveerd
300 gram tuinbonen (diepvries)
175 gram chorizo, in kleine blokjes
1 takje thijm, fijngehakt
olijfolie
gerookt paprikapoeder
peper en zout

Zo maak je deze Spaanse schotel met groenten en chorizo:

1. Verhit in een koekenpan wat olijfolie, doe de krieltjes in de pan en bestrooi met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Bak deze op middelmatig vuur tot ze gaar en goudbruin zijn.

2. Kook de tuinboontjes zo’n 5 minuten, giet af en zet weg.

3. Doe de blokjes chorizo in een hapjespan en verhit op middelhoog vuur tot de chorizo vet afgeeft.

4. Voeg dan de ui, rode ui en paprikareepjes toe en bak op hoog vuur verder tot de groenten zacht beginnen te worden.

5. Voeg nu de thijm, tuinboontje en gebakken krieltjes toe en laat nog even op smaak komen op laag vuur.

6. Meng tot slot de tomaatjes erdoor en laat even meewarmen.

Laat je me weten hoe het bij jou uitpakt? Tag me gerust op social media of laat een berichtje achter. Geniet ervan alsof je aan de Costa del Sol zit!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie