Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Ovenschotelbijbel foto

Ovenschotelbijbel | Janneke Philippi

Inmiddels heb ik zeven bijbels op de plank staan hier thuis. De laatste aanwinst is de Ovenschotelbijbel van Janneke Philippi. Eerder mocht ik al de BorrelbijbelStoofbijbelKoolhydraatarme bijbel, Toetjesbijbel, Saladebijbel en de Ovenbijbel reviewen. Ik hou ervan. Iedere keer weer een boek vol met fijne recepten uit eenzelfde categorie. 

In Ovenschotelbijbel van Janneke Philippi vind je meer dan 230 recepten voor hartverwarmende ovenschotels. Van klassiekers als moussaka, lasagne, cannelloni en hachis parmentier tot allerlei ragouts onder een krokant bladerdeegdeksel, wildhacheepastei en enchiladas met volop groenten. Naast veel vegetarische ovenschotels bevatten nagenoeg alle ovenschotels met vlees of vis ook een vegetarische variatietip. Extra veel inspiratie geven koolhydraatarme ovenschotels, evenals ovenschotels waar geen pan aan te pas komt – no cook! Zoete ovenschotels die zo uit de oven als dessert op tafel mogen ontbreken uiteraard niet. Crumbles, cobblers, een schaal krokante crème brulée of warme chocoladepudding zorgen dat de oven ongetwijfeld nog even aan blijft. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van de Ovenschotelbijbel:

Ovenschotelbijbel omslagIn deze nieuwe bijbel vind je meer dan 230 ovenschotelrecepten! Overzichtelijk onderverdeeld in de categorieën Basisrecepten, Aardappel, Pasta, Rijst, Deeg, Koolhydraatarm, Overig en Zoet. Voor je deze recepten vindt, kom je eerst nog een voorwoord van Janneke tegen, de hoofdstukken Hoe gebruik je dit boek, Benodigdheden en keukengerei, Ovenschotel en feest, Ovenschotel en kaas en Tips. Als je door alle heerlijkheden heen bent gebladerd vind je tot slot achterin het boek nog een dankwoord, een handige receptenindex en een register. Niet alle recepten zijn voorzien van een foto, maar je vindt voldoende mooie foto’s waarvan het water je direct in de mond loopt.

Over Janneke Philippi

Janneke Philippi is kookboekenauteur en roodstylist en schrijft recepten voor diverse tijdschriften, waaronder het internationale tijdschrift delicious. Met haar man, roodfotograaf en vormgever Serge Philippi, maakte meerdere kookboeken, waaronder enkele bestsellers. Meerdere kookboeken zijn vertaald in het buitenland verschenen. Janneke en Serge wonen met hun gezin in het Limburgse Margraten.

Mijn favorieten uit de Ovenschotelbijbel:

Met meer dan 230 recepten was er natuurlijk sprake van keuzestress om een lijstje met 10 favorieten te maken, maar het is toch gelukt. Deze 10 ovenschotelrecepten uit de Ovenschotelbijbel staan op mijn te-maken-lijstje:

1. Aardappelschotel met rode biet, walnoten, dadels en geitenkaas
2. Brandade de morue
3. Romige kiplasagne met spinazie en roomkaas
4. Risotto met spinazie, pijnboompitten en geitenkaas
5. Enchiladas met garnalen, maïs en dille-tomatensaus
6. Pompoendauphinois met gruyère
7. Gegratineerde kipshoarma met groenten
8. Aspergeschotel met garnalen en bieslooksaus
9. Broodpudding met amaretto en rozijnen
10. Lentecobbler

En, ga jij de Ovenschotelbijbel in huis halen en aan de slag met al die verrassende recepten? Mocht je nog meer kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie