Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Trifle met Griekse yoghurt, blauwe bessen en kokos
Trifle

Trifle met Griekse yoghurt, blauwe bessen en kokos

Toetjes, wie is er niet dol op? Trifle is een toetje dat hier regelmatig voorbij komt. Meestal als er visite is omdat het er gewoon zo gezellig uitziet, al die laagjes in een glas. Uiteraard zijn er talloze variaties te bedenken maar deze doet het altijd erg goed. Bleuberry cake, Griekse yoghurt met blauwe bessen en kokos en puree van blauwe bessen. Niets meer aan doen behalve opeten. 

De cake die ik in dit recept gebruik heb ik zelf gebakken maar je kunt natuurlijk ook voor gemak gaan en een kant-en-klare cake gebruiken. De kans dat je er een vindt met blauwe bessen erin is wat kleiner maar het scheelt je werk en tijd. Kwestie van prioriteiten dus. Het recept voor de blueberry cake volgt binnenkort maar in principe kun je ieder cakerecept gebruiken en dan op het eind (bevroren) blauwe bessen door je beslag mengen voor je het in de vorm giet.

Ingrediënten voor deze trifle (voor 4 personen)

TrifleDe yoghurt:
1 beker Griekse yoghurt
50 gram geraspte kokos
flinke hand verse blauwe bessen
suiker

De puree:
1 doosje blauwe bessen uit de diepvries, ontdooid
suiker

Blueberry cake

Bereiding van deze trifle

1. Doe de Griekse yoghurt, verse blauwe bessen en kokos in een kom of afsluitbare maatbeker en meng voorzichtig door elkaar.

2. Voeg naar smaak suiker toe en zet afgedekt in de koelkast.

3. Doe de (ontdooide) blauwe bessen in een maatbeker en pureer met de staafmixer.

4. Breng op smaak met suiker en zet afgedekt in de koelkast.

5. Snijd de cake in kleine blokjes.

6. Bedek de bodem van vier brede glazen met een laagje cakeblokjes.

7. Schep in ieder glas een flinke laag van het yoghurtmengsel.

8. Verdeel de puree van blauwe bessen over de yoghurt.

9. Leg bovenop de trifle nog een paar stukjes cake.

Ik zet de glazen altijd op een schotel en leg daar dan een lange dessertlepel op. Dan is het tijd om je bezoek te verrassen en vooral te laten genieten van deze super lekkere trifle. Enjoy! 

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord