Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

De bakschool voor Potterheads foto

De bakschool voor Potterheads | Monique Ascanelli

Stel je voor dat je een Harry Potter marathon plant en dan de hele dag kunt snoepen van de meest fantastische Harry-bakels! Met het boek De bakschool voor Potterheads kun je dat helemaal zelf organiseren. Of misschien met wat hulp van een bakgrage moeder, vriend of buurvrouw? Ik mocht het boek reviewen. Lees je mee? 

Een must voor elke Potterhead! Meer dan 40 gloednieuwe recepten voor baksels die iedere Dreuzel, heks en tovenaar absoluut wil opeten. Met de duidelijke instructies en stap-voor-stap-foto’s maak je gemakkelijk kleurrijke fondanttaarten, cupcakes en snoepjes, of je nu beginner of gevorderde bent. Bak nu zelf de waanzinnige Harry-figuurtaart, chocoladekikkers, drakeneieren, boterbierpuddingen en nog veel meer, en waan je in een magisch bakuniversum waar echt alles om op te eten is. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van De bakschool voor Potterheads:

De bakschool voor Potterheads omslagHet boek telt 144 pagina’s, gevuld met het ene superleuke en lekkere bakrecept na het andere. Na een inhoudsopgave en inleiding, volgen de hoofdstukken Grondbeginselen (basisdeeg, basiscrèmes, vullingen en basisbenodigdheden), Projecten (taarten, cupcakes, cakepops, koekjes en snoepjes). Achterin het boek vind je nog informatie over de auteur en een dankwoord.

Over Monique Ascanelli:

Monique Ascanelli werd geboren in Sydney, groeide op in Argentinië en woont nu al 17 jaar in Duitsland. Op haar achttiende bakte zij haar eerste taart en sindsdien kan ze er niet meer mee ophouden. In 2010 stichtte ze The Cake Topper, waarmee ze laat zien hoe ze taarten versiert. Inmiddels geeft ze cursussen voor kaartdecoratie en taartontwerp en schrijft ze instructies voor kaartmagazines. Ze werd in 2014 nationaal bekend toen ze als winnaar uit de bus kwam bij de televisie-uitzending Die Tortenschlacht. Sindsdien heeft deze auteur van meerdere boeken opgetreden in verschillende tv-shows en werkt ze samen met topmerken als Satin Ice en Funcakes. Op haar Facebook– en Instagramkanaal toont ze regelmatig haar prachtige taartcreaties.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van De bakschool voor Potterheads weer een shortlist met lekkere (en vooral superleuke) bakrecepten. Dit is mijn top 10:

1. Best friends taart
2. Huiself taart
3. Luna taart
4. Harry taart
5. Nimbus cakepops
6. Mandragora muffins
7. Vrienden cupcakes
8. Stropdas koekjes
9. Halloween hoedjes
10. Snoepjes fudge

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie