Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

onze favoriete gezelschapsspellen

Onze favoriete gezelschapsspellen

Gezelschapspellen kunnen natuurlijk het hele jaar door maar in de herfst en winter komen ze toch net wat vaker op tafel. Tijdens een gezellig avondje met vrienden maar zeker ook met de kinderen. Wij hebben dus serieus een kast vol bordspellen, sommige nog uit mijn jeugd en die van de man. Maar hoeveel keuze er ook is, er zijn toch een aantal favorieten die vaak gekozen worden. Benieuwd naar onze favoriete gezelschapsspellen? Kijk dan even mee. 

Hoewel we allemaal steeds meer tijd doorbrengen op onze telefoons, voor praktische zaken maar zeker ook voor ontspanning en vermaak, is zo’n ouderwetse gezelschapsspel juist een welkome afwisseling af en toe. En toch is het soms lastig om er tijd voor te vinden, omdat je wel even zit als je eenmaal begint en omdat je het liefst met het hele gezin speelt. Vlak na het avondeten kan zo’n moment zijn. Grote pot thee en/of koffie op tafel, lekkers erbij en ondertussen een spelletje spelen.

Onze favoriete gezelschapsspellen

1. Letterlijk op nummero uno staat het kaartspel UNO. Het is al op menige vakantie meegegaan en kleine broer kon al op jonge leeftijd met ons meedoen. Let op; als je de laatste kaart in handen hebt wel op tijd “UNO!” roepen om te kunnen winnen. Tip voor de kleinste spelers: koop een kaartenhouder zodat ze al die kaarten niet in hun handjes hoeven vast te houden.

2. Wie is het? is een spel dat kleine broer heel graag speelt. Gelukkig kan hij inmiddels lezen want hoe weet je anders welke naam je moet roepen als je een gokje waagt? Behalve mensen zit er ook een kaart met dieren bij voor de afwisseling.

3. Het oud Hollandse Ganzenbord doet het ook nog altijd goed hier thuis. Perfect voor kinderen ook want zo’n spelletje duurt nooit echt lang en is vrij eenvoudig uit te leggen.

4. Kolonisten van Catan is het spel dat we uit de kast pakken als we met de visite een gezelschapsspel willen spelen. Soms de alleen de basisversie maar meestal met de uitbreiding Steden & Ridders. Maar hoe we ons best ook doen, de man win 9 van de 10 keer met dit spel. Heel irritant eigenlijk haha.

5. Ook al zo’n leuk kaartspel: Skip Bo. Ooit gekregen van de buren en het blijft vermakelijk. Wie is het eerst van zijn kaarten af? Ook dit spel gaat vaak mee op vakantie, mede omdat het net als UNO niet zoveel ruimte inneemt.

6. Mens erger je niet is een klassieker natuurlijk en heeft beide broer in de kleutergroepen geholpen bij het leren tellen. Hoewel wij een versie met dobbelstenen en een reisversie hebben, is een uitvoering met ingebouwde dobbelautomaat toch wel erg handig.

En, komt jouw lijstje overeen met onze favoriete gezelschapsspellen of heb je nog tips voor ons? Welk spel moeten we absoluut een keer proberen? Ik hoor het graag!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

One Comment

  • miesvisser.peters@gmail.com'

    Mies Visser

    25 juli 2019 at 18:45

    Qwixx. Een spelletje om in de rugzak mee te nemen en steeds weer te spelen. Snel, simpel en leuk. Zelfs de niet-spelletjes-fans vinden dit spel leuk.

    Beantwoorden

Geef een antwoord