Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade van meloen, komkommer, druiven en feta
Salade van meloen, komkommer, druiven en feta foto

Salade van meloen, komkommer, druiven en feta

Weet je nog dat recept dat ik laatst deelde voor een groene salade met kiwi, komkommer, appel, feta en rode ui? Ik heb nu een soortgelijk recept voor je: een salade van meloen, komkommer, druiven en feta. Anders maar net zo lekker en perfect voor warme zomerdagen waarop salades een uitkomst zijn. En voor de rest van het jaar, wanneer je net als ik salade-liefhebber bent. 

Mocht het gebeuren (ik denk het niet) dat je salade overhoudt, schept het dan gelijk in een glazen pot of afsluitbaar bakje en je grist het de volgende dag zo uit de koelkast voor een lekkere en gezonde lunch. Nu we het toch over lunch-to-go hebben, trifle potjes zijn ook een uitkomst. Anyway, tijd om het recept te delen!

Dit heb je nodig:

1 Galia meloen (net niet rijp)
1 komkommer
250 gram witte druiven
0,5 rode ui
5 radijsjes
50 gram rucola
100 gram feta
40 gram pijnboompitten
sap van een halve citroen
twee eetlepels olijfolie
10 gram verse dille
3 takjes munt
peper en zout

Zo maak je de salade met meloen, komkommer, druiven en feta:

1. Snijd de meloen doormidden, verwijder de pitten, snijd het vruchtvlees van de schil en daarna in blokjes. Leg in een grote schaal.

2. Was de komkommer, snijd in blokjes en doe bij de Galia meloen in de schaal.

3. Was de druiven, halveer ze en voeg toe aan de salade.

4. Snijd de halve rode ui in dunne ringen en de radijsjes in flinterdunne plakjes en doe allebei in de schaal.

5. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Doe ze daarna in een kommetje.

6. Haal de blaadjes van de takjes munt en gebruik het zachte deel van de dille en hak dit smaken fijn.

6. Meng in een kommetje het citroensap met de olijfolie en de gehakte kruiden. Breng op smaak met wat peper en zout.

7. De de rucola en de dressing ook in de schaal en meng alles luchtig door elkaar.

8. Verbrokkel nu de feta boven de salade.

9. Ze de meloensalade op tafel en serveer de pijnboompitten en los bij zodat iedereen ze naar smaak kan toevoegen.

Nu ik het recept zo uitwerk, krijg ik gelijk weer trek in een bordje. Wij aten er kip uit de oven bij, maar als je mij alleen een bord van deze salade geeft ben ik ook gelukkig. Herkenbaar?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie