Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Nog meer kleine taartjes foto

Nog meer kleine taartjes | Petit Gâteau

Alleen al van het omslag van Nog meer kleine taartjes word je direct vrolijk en loopt het water je in de mond. Het is het vervolg op Kleine taartjes, dat in 2018 verscheen. Ik leende dat boek destijds bij de bibliotheek maar ik overweeg nu serieus het alsnog te kopen, zodat het verhaal compleet is in mijn boekenkast. 

Ook zo’n fan van Kleine taartjes en de lekkere tartellettes die je daarin leert bakken? Met ‘Nog meer kleine taartjes’ leer je nog meer nieuwe, heerlijke variaties van de enige, echte taartjes van Petit Gâteau bakken. Om op te eten! Ontdek nieuwe bodems met citroen, amandel of pistache en proef originele toppings als chocomousse en een fruit gelei. Met als extra een kleine ‘Tour de Monde’ én recepten voor vegan, glutenvrije en lactosevrije bodems. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van de Nog meer kleine taartjes

nog meer kleine taartjes omslagNog meer kleine taartjes telt 160 pagina’s vol met de lekkerste recepten voor kleine taartjes. Om het je makkelijk te maken is het boek, na een voorwoord, overzichtelijk ingedeeld in de hoofdstukken Petit Gâteau, Voordat we beginnen, Handige adressen, Praktisch, Extra info, Deeg, Biscuits, Trempeersiroop, Crèmes en mousses, Fruittaartjes, Chocoladetaartjes, Ganaches, Nog meer taartjes en Autour de monde. Tot slot vind je achterin het boek nog een nawoord en een register.

Over Petit Gâteau

“Iedereen heeft zoveel plezier met het bakken van onze kleine taartjes, dat mij werd gevraagd of ik een vervolg kon schrijven op mijn eerste boek, Kleine taartjes. Nu staan er in het eerste boek al veel van mijn geheimen, maar het is toch gelukt om voor het vervolg veel mooi nieuwe taartjes te verzinnen”, aldus Meike Schaling.

‘Petit Gâteau’ is de enige écht Franse patisserie in Amsterdam van Meike Schaling en Patrice Andrieu. Alles wordt bereid midden in de winkel, zichtbaar voor iedereen. Zelf bakken kan ook bij Petit Gâteau. Er zijn ateliers voor kinderen, volwassenen en bedrijven. In de winkel kun je terecht voor een heerlijk ontbijt, een lekkere lunch of brunch. Ook leuk, zeker in deze Corona-tijden: je kunt sinds kort kant-en-klare bakmixen kopen bij Petit Gâteau om thuis mee aan de slag te gaan!

Ben jij al eens bij Petit Gâteau geweest in Amsterdam? Ik nog niet, maar dat staat nu wel op mijn wishlist. Voor iedere bakliefhebber is dit boek echt een super leuk cadeautje om te geven. Ook aan jezelf uiteraard.  Meer toffe kookboeken vind je hier >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

One Comment

Geef een reactie