Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #48 foto

All you can read #48: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #48?

All you can read #48

Reünie in Spanje | Anna Thomas (biebboek)

Het laatste deel van de Nueva Vida serie gaat vooral over Ellen en Nick. Al die tijd dat de vriendinnen nu in Spanje zijn, is Ellen de laatste die stappen moet zetten wat haar huwelijk betreft. Nick zet juist te snel stappen in Nederland. Komen Nick en Ellen nog samen? Of kiest Ellen toch voor een leven in Spanje? Met Carlos misschien? Fijne serie! Jammer dat er geen vervolg meer komt.

Durft Ellen de waarheid onder ogen te zien? En vinden alle vrouwen hun happy ever after in het dorpje Nueva Vida? Lees nu het slotdeel Reünie in Spanje! Ellen voelt zich in Spanje veel vrolijker en minder tobberig dan in Nederland. Ze kan goed overweg met Carlos en binnen enkele dagen krijgt ze gevoelens voor hem die ze voor Nick lang niet meer heeft gehad, maar waar ze niets mee durft te doen. Ze besluit om orde op zaken te stellen, schrijft een brief aan Nick en begint met de zoektocht naar haar biologische moeder. Durft ze de waarheid onder ogen te zien? Ondertussen is Judith druk bezig met de voorbereidingen voor het ‘huwelijk’ van haar en Paul, en kan Linda niet meer om haar gevoelens voor Luca heen. Maar waarom zoekt hij ineens geen toenadering meer? (Bron: omslag)

Een vleugje Londen | Gaby Rasters (biebboek)

Over parfumeur Tomas die na het overlijden van zijn liefde Maggie niet meer weet hoe het verder moet en zeker niet hoe hij zijn werk moet uitvoeren. En over Sharon die er achter komt dat ze haar ouders misschien al tijden niet ziet voor wat ze zijn. Haar vader vraagt haar zijn kunstproject over te nemen. Via de (verloren) koffers die bij dit project horen, komt ze in contact met Tomas. Wat volgt is een prachtig verhaal dat je in een keer wilt uitlezen. Aanrader!

Sinds het overlijden van zijn grote liefde Maggie is Tomas de passie voor zijn werk als parfumeur helemaal kwijt. Maar Maggie heeft hem iets nagelaten: een brief die hij precies een jaar na haar overlijden mag openmaken. In de brief draagt ze hem op naar Londen te reizen en hun liefde te bottelen in een nieuw parfum. Tomas besluit de uitdaging aan te gaan, maar op de luchthaven gaat het al mis: hij raakt zijn koffer kwijt. Sharons leven neemt een dramatische wending als haar vader wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, draagt haar vader zijn levenswerk aan haar over: een verzameling verloren koffers die hij wil herenigen met hun rechtmatige eigenaren. In eerste instantie ziet Sharon weinig in het project, maar als ze de jonge Tomas ontmoet, realiseert ze zich dat herinneringen ons dierbaarste bezit zijn. En dat ze misschien wel meer voor Tomas kan zijn dan alleen de vrouw die hem zijn koffer terugbracht. (Bron: omslag)

Negentig seconden | Vannessa Thuyns (biebboek)

Over Yara die niets anders doet dan werken. Haar partner (en beste vriendin) kan niet anders dan Yara een time-out geven, nadat fouten heeft gemaakt die klanten kosten. Yara duikt onder in het huis van haar moeder, in plaats van op reis te gaan en blijft stiekem doorwerken. Dat haar moeder een huurder heeft, Gerben, had ze niet verwacht. Net zo min had ze kunnen bedenken dat ze bij een band zou gaan als pianiste. Blijft Yara workaholic of loopt het toch anders?

Een vrouw heeft niet langer dan negentig seconden nodig om haar date te beoordelen. Na anderhalve minuut weet ze al of die persoon een blijvertje is. (Brits onderzoek, 2012) Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan. In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee doet ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen is dit een absolute win-winsituatie. Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dan komt Yara erachter dat er toch een waarheid zit in die “negentig seconden”-formule… (Bron: omslag)

Slim tuinieren doe je zo | Matthew Pottage (gekregen)

Als je, net als ik, hebt ontdekt dat tuinieren best relaxt is dan is dit boek een aanrader. Niks ingewikkelds maar juist allerlei handige tips om met weinig inspanning een mooi en sfeervol resultaat te fixen. Of je nu een postzegeltuin hebt of een grote tuin, een klein budget of juist wat meer te besteden.

Dit is het ideale tuinboek voor mensen die budget- en onderhoudsvriendelijk willen tuinieren. Pak het slim aan en je hebt enorm veel plezier van je tuin. Maak van je lelijke tegelpad een geur- en kleurrijke loper, vul potten en bakken met sfeerbepalende planten. Kies uitbundige, kleurrijke bloeiers en trage klimplanten die je amper hoeft te snoeien. Arrangeer mooie stillevens en gezellige sfeerhoekjes. Met de tips en grote variëteit aan planten en bloemen in dit boek kun je binnen een mum van tijd genieten van je droomtuin. (Bron: omslag)

Vertrouwen of verliezen | Wendy Brokers (biebboek)

Over Noortje die graag in de liefde wil geloven maar dat is haar tot nu toe niet makkelijk gemaakt. Dan stuurt de buurvrouw een (woest aantrekkelijk) ‘neefje’ Mats op haar af. De tegenzin die ze had verdwijnt als sneeuw voor de zon. Maar wat zo mooi leek te zijn, loopt toch anders. Als ze elkaar uiteindelijk hebben gevonden, stort Noortjes wereld in als Mats een ongeluk krijgt. Noortje knokt voor de liefde en dat wordt beloont. Wederom een heerlijk boek van Wendy Brokers! 

Het is niet zo dat Noortje echt ongelukkig is met haar leven, maar single zijn op haar achtentwintigste was niet wat ze voor zichzelf in gedachten had als jong meisje. Een liefde zo groots als die van haar opa en oma; met minder wil ze geen genoegen nemen. Maar op de een of andere manier leiden haar dates niet tot een happily ever after met dé man. Als de knappe neef van een buurvrouw onverwacht voor haar deur staat en Noortje bij de eerste blik al hartkloppingen bezorgt, lijkt het einde van haar vrijgezellenstatus voorbij. Maar wie is deze Mats eigenlijk echt? Is hij wel zo eerlijk als hij zegt en zo perfect als hij lijkt? Als zijn verleden wordt onthuld en het heden inhaalt, lijkt het geluk opnieuw niet aan Noortjes kant te staan. In een wereld die om haar as tolt en in haar voegen kraakt, is Noortje de enige die voor hun toekomst kan vechten. Maar is dat ook wat Mats wil? (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie