Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Hoe een notebook rust brengt in (soms iets te) drukke tijden

Hoe een notebook rust brengt in drukke tijden

Iedereen heeft wel een notebook of zelfs meerdere met verschillende doeleinden. Ik ook, maar sinds een tijdje heb ik er een die een soort van bijbel is geworden en ik overal mee naar toe sleep. Niet om aantekeningen in te maken tijdens besprekingen maar om me te helpen overzicht te houden. Hoe ik dat doe? Dat zal ik je vertellen…

Hoe ik mijn notebook gebruik

Mijn notebook is een gezellig exemplaar van de Hema met zo’n handig lintje waarmee je snel de juiste pagina vindt. Boven iedere pagina schrijf ik de dag en datum en werk zo een paar weken vooruit. Ik vul dan ook vast de standaard dingen in zoals wanneer de containers worden geleegd, wanneer de planten water moeten hebben, dat soort dingen. Op zondag vul ik dan zo’n week tot anderhalve week vooruit met wat er in de agenda van mijn telefoon staat en wanneer ik ga sporten. Dat vul ik dan weer aan met de ’to do’ dingetjes zoals boodschappen, boeken terugbrengen naar de bibliotheek, cadeautje kopen voor een jarige job enzovoort. Maar ook de hockeytrainingen en -wedstrijden van grote broer noteer ik, wanneer de man gaat sporten, zwemles van kleine broer, ga zo maar door. Kortom, alles wat tijd in beslag neemt, niet vergeten mag worden en wat gedaan moet worden.

Iedere dag ligt mijn notebook open naast me en vink ik af wat gedaan is en noteer ik eventuele nieuwe dingen. Dat afvinken is erg bevredigend kan ik melden. Maar bovenal geeft het rust omdat ik op deze manier bijna nooit meer iets vergeet en precies weet hoe ik de dag het meest handig indeel. Kortom, ik kan het je van harte aanbevelen om een ouderwets papieren notebook te gebruiken.

Maaltijden plannen

Wat ik nog meer doe is op zondag de maaltijden voor de hele week bedenken. Ik vraag dan gelijk aan de man of hij wellicht nog een avond laat thuis is zodat ik daar rekening mee kan houden. Ik houd rekening met sporttrainingen (lees lichte maaltijden) enzovoort. Tegelijkertijd vul ik dan mijn boodschappenmandje bij Picnic. Picnic scheelt overigens echt uren aan tijd en slepen met boodschappen. Ideaal! Voorin mijn notebook heb ik een dun stapeltje post-it’s geplakt zodat ik altijd lijstje kan maken. Bijvoorbeeld een boodschappenlijstje voor Kruidvat of voor een rondje door de stad.

Waarom geen agenda of notebook app?

Natuurlijk zijn er talloze apps te vinden waarin je ook van alles kunt noteren. Ik heb er verschillende uitvoerig getest maar het werkt toch niet zoals zo’n papieren notebook. Het fysieke bladeren en afstrepen werkt gewoon beter als het gaat om overzicht en rust in je hoofd. Niet voor niets hebben veel mensen nog steeds een blocnote naast het bed liggen om ingevingen te noteren waar ze anders van wakker zouden liggen. Neemt niet weg dat zo’n app heel handig kan zijn als je geen notebook bij de hand hebt of als je je notities met anderen wilt delen bijvoorbeeld. En een good old agenda kan natuurlijk ook prima, maar dan wel een met een dag per pagina. Ik vind een notebook prettig omdat je zelf bepaalt hoe je de pagina indeelt.

Behalve mijn ‘bijbel’ heb ik nog andere notebooks in gebruik; eentje om notities in te maken tijdens vergaderingen bijvoorbeeld. En jij, gebruik jij ook notebooks?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord