Behalve voor luchtige films en overvloedig veel leuke series kun je op Netflix ook terecht voor het iets serieuzere werk. Maar wat zijn nu documentaires en films die de moeite waard zijn als je een ‘foodie’ bent? Oftewel, meer dan gemiddeld interesse hebt in alles wat met voeding te maken heeft. Ik snuffelde rond in de Netflix-database en kon het nodige toevoegen aan ‘mijn lijst’.
A foodie is a person who has an ardent or refined interest in food and alcoholic beverages. A foodie seeks new food experiences as a hobby rather than simply eating out of convenience or hunger. The terms “gastronome” and “epicure” define the same thing, i.e. a person who enjoys food for pleasure. (Bron: Wikipedia)
Leuks voor foodies op Netflix
1. Food Choices
In deze documentaire worden wereldwijd eetpatronen onderzocht, waarbij de voedselkeuze wordt gezien als oorzaak van gezondheidsproblemen en klimaatverandering.
2. Forks over knives
Twee voedselwetenschappers vertellen over de populariteit van bewerkte voedingsmiddelen die leiden tot overgewicht, suikerziekte en andere ziekten.
3. Food matters
Deze film biedt een tijdige, harde kijk op hoe goed of slecht ons voedsel is voor onze gezondheid en wat we kunnen doen om beter te leven (en te eten).
4. Food
Wanneer haar zoon onverklaarbare ziektebeelden krijgt, duikt een bezorgde moeder onder in de wereld van genetisch gemanipuleerd voedsel.
5. Global waste: the scandal of food waste
Voedselverspilling komt voor in landen over hele wereld. In deze documentaire zien we diverse landen waarin dit probleem optreedt, samen met mogelijke oplossingen.
6. Fat, sick & nearly dead
Als je lichaam verwoest is door steroïden, overgewicht en ziekte, is er dan nog een weg terug?
7. Chef’s table
Geniet van de keukenavonturen van de internationale culinaire sterren die een nieuwe dimensie geven aan gastronomie in deze voor een Emmy genomineerde documentairereeks.
8. GMO OMG
Deze documentaire volgt de zoektocht van een vader naar wat we onze families te eten geven en onderzoekt de risico’s van ggo’s.
One Comment
Pingback:
17 mei 2017 at 16:46