Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Netflix tip

Netflix tip: Atypical

Netflix en ik kunnen het goed vinden met elkaar. Niet elke dag, sterker nog soms niet eens elke week maar dat maakt niet uit. Netflix is er gewoon altijd en overal. Mijn favoriete Netflix-momenten combineren vaak met een dekentje, de bank en thee. Soms wissel ik de bank om voor mijn (mega comfortabele) bed. Wat ik dan kijk? De serie Atypical bijvoorbeeld!

Hoewel seizoen vier inmiddels beschikbaar is op Netflix, kan het maar zo zijn dat je de serie nog geen kans gegeven hebt of simpelweg nooit gespot hebt. Zonde! Het is een heerlijke, anders dan anders, serie die zeker de moeite waard is. Nieuwsgierig? Ik geef een korte samenvatting. Lees je mee?

Waar gaat Atypical over?

De serie draait om het leven van de 18-jarige Sam, die een autisme spectrum stoornis heeft. Gesteund door zijn ouders, zus Casey en een paar goede vrienden probeert hij zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het volwassen leven en de onafhankelijkheid die daarbij komt kijken.

In het eerste seizoen maak je vooral kennis met Sam. Hij heeft een missie: hij wil een vriendin en die missie is best lastig voor hem. Zijn therapeut Julia probeert hem te begeleiden. Doordat Sam steeds meer dingen zelfstandig wil kunnen en de rol van zijn moeder, die zijn hele leven alles voor hem regelde, hierdoor verandert is het tijd voor het hele gezin om na te denken over hun leven. Het gezin raakt langzaam maar zeker uit balans. In de seizoenen die volgen, volg je Sam verder in zijn weg naar zelfstandigheid. Hij gaat studeren, heeft voor het eerst seks en gaat zelfs zelfstandig wonen uiteindelijk.

Het is een aandoenlijke maar zeker ook grappige serie die ervoor zorgt dat je Sam (en zijn familie) hoe dan ook in je hart sluit. Vriendin Paige en vriend Sahid zijn ook echt fantastisch. De serie geeft je een kijkje in het leven met autisme, hoewel er ongetwijfeld talloze vormen en soorten zijn en Sam slechts een voorbeeld is.

Nieuwsgierig? Check de trailer!

Inmiddels is seizoen vier van Atypical dus al beschikbaar op Netflix en ben ik een eind op weg met de laatste afleveringen. Heb jij nog een aanrader om hierna te kijken? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie