Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

recepten wishlist van februari

Mijn recepten wishlist van februari

Iedere maand blader ik door de Allerhande, Boodschappen, het Foodies Magazine enzovoort. En iedere maand kom ik recepten tegen die ik graag wil maken. Maar door de drukte van alledag vergeet ik ze vaak ook net zo snel weer tot mijn spijt. Daarom heb ik besloten om iedere maand hier een recepten wishlist te maken. Kan ik bij een gebrek aan kookinspiratie de komende tijd, altijd even hier kijken wat er nog op de recepten wishlist van februari staat. 

Deze maand bladerde ik door het Foodies Magazine, de Allerhande en de Boodschappen. En met mijn voornemen om deze recepten wishlist te maken is dat bladeren nog leuker geworden. Bijkomend voordeel van deze wishlist is dat ik de bladen met een gerust hart bij het oud papier kan gooien nadat ik ze helemaal heb doorgespit. Heb jij favorieten bladen als het om recepten gaat?

Recepten wishlist van februari: Boodschappen

De Boodschappen van deze maand heeft als thema ‘Een winter om van te smullen’ en de volgende recepten móesten op dit lijstje.

1. Gegratineerde kip met tomatensaus en mozzarella
De foto zegt genoeg. Hallo comfort food!

2. Panna cotta van witte chocolade met bosvruchten
Omdat ik nog nooit panna cotta heb gemaakt en deze variant met witte chocolade wel heel erg lekker klinkt.

3. Warme rijstsalade met kruidige boerenkool
Omdat het een ongebruikelijke combinatie is die klinkt als een goed idee. Uitproberen dus!

Recepten wishlist van februari: Foodies Magazine

In het Foodies Magazine is er in februari onder andere aandacht voor luchtige toetjes, super soep en makreel. Check welke recepten mij aanspreken. Niet alle recepten zijn (al) online te vinden helaas maar dit magazine is het enige dat ik bewaar dus vooruit maar. Om die reden ook maximaal drie recepten die ik hier vermeld.

1.Kip gevuld met dadels en walnoten 
De combinatie van hartig, zoet en de crunchy walnoten lijkt me super lekker.

2. Pretzels met zeezout en chocolade
Wederom de combi van deze zoute pretzels met de zoetigheid van chocolade. Jam!

3. Croque-madame
Een blik op de foto van dit gerecht en je begrijpt gelijk waarom dit gerecht op de recepten wishlist thuishoort. Comfort food in het kwadraat en perfect voor het weekend.

Recepten wishlist van februari: Allerhande

De Allerhande, ik houd ervan. Deze maand gaat het over de Hollandse winterkeuken. Ik vond voldoende lekkers voor mijn wishlist van februari…

1. Quinoa met zoete tomatensaus 
Afgelopen week ontving ik een kilo quinoa, geteeld in Nederland. En dat moet getest worden met lekkere recepten toch?

2. Gevulde koeken
Die van de supermarkt doe je me totaal geen plezier mee. Maar zo’n verse krokante met echt amandelspijs van de bakker dan weer wel. En dat is echt al jaaaaaaren geleden. Zelf bakken lijkt me ook nog eens leuk dus: op de wishlist.

3. Poffert (dikke rozijnenkoek)
Iets zegt mij dat ik hiermee iedereen in huis heel blij ga maken met dit van oorsprong Groningse streekgerecht.

4. Arretjescake
Dit is dus ook zo’n recept dat ik vaak genoeg tegenkom maar nooit heb gemaakt. Tijd om daar verandering in te brengen.

Herkenbaar verhaal, dat van die recepten die je tegenkomt en graag wilt maken maar dan weer vergeet? Misschien helpt mijn recepten wishlist je verder. Je kunt er natuurlijk ook zelf een maken…

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord