Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

snacken in de auto

Snacken in de auto: dat kan ook gezond!

Snacken in de auto, we doen het allemaal. En niet alleen onderweg naar vakantie. Mensen die voor hun werk veel in de auto zitten lijken de verleiding van het aanbod van de bezinestations niet te kunnen weerstaan. En dat aanbod is over het algemeen niet bijster gezond. Chocoladerepen, chips, vette happen, snoep, frisdrank enzovoort. Niet fijn voor je lijf (en voor de weegschaal). Dat kan anders!

Zorg ervoor dat je altijd voldoende ‘goede’ tussendoortjes in de auto hebt liggen. Denk hierbij aan appels, bananen en ander fruit dat makkelijk uit de hand te eten is. Een bakje of zakje rauwe noten zoals walnoten of amandelen is ook ideaal. En zorg hoe dan ook altijd voor een fles(je) water in de auto. En natuurlijk bij het benzinestation alleen dat doen waarvoor je kwam; de getankte brandstof afrekenen en weer verder rijden. Snacken in de auto kan echt op een gezonde manier. Deze snacks zijn voedzaam en voorkomen die rotte suikerdips/appelflauwtes.

Snacken in de auto onderweg naar vakantie

Ga je binnenkort met de auto op vakantie? Denk dan eens aan wat anders dan alleen maar broodjes (waar je over het algemeen alleen maar bellen van in je buik krijgt). Maak bijvoorbeeld de dag ervoor het nodige klaar zoals mini gehaktballetjes (mild gekruid), druiven, blokjes kaas, plakjes komkommer, rauwe noten, wortels enzovoort. Neem ook lekker veel fruit mee. Je kunt dit van te voren tot een salade omtoveren of gewoon onderweg schillen (vergeet het schilmesje niet!). Kleine pannenkoekjes, dikkerdjes, zijn ook heerlijk voor de afwisseling of havermout muffins. En zo vind je bij Pukster nog veel meer recepten die geschikt zijn om te snacken in de auto.

Of je nu voor je werk op pad moet, een dagje met het gezin op stap gaat of 10 uur in de auto zit op weg naar vakantie; snacken in de auto kan echt anders. Goede reis! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie