Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Met mes & stokjes foto

Met mes & stokjes | Mascha Lammes

Met mes & stokjes, ik vind het een geweldige titel voor een kookboek. Zeker omdat de hoofdstukken stuk voor stuk op deze manier een naam hebben gekregen. Ik mocht dit nieuwe kookboek van Mascha Lammes reviewen. Lees je mee? 

Bij Mascha thuis in de keuken is het nooit saai, want ze probeert graag wat nieuws. Knallende smaakcombinaties zijn haar handelsmerk. Haar recepten moeten wel altijd door de ‘makkelijk te maken-toets’ heen komen. In Met mes & stokjes vind je meer dan zeventig van de allerlekkerste internationale gerechten, zonder uitzondering met een haalbare boodschappenlijst en een overzichtelijke bereidingswijze. Mascha’s zoektocht naar een combinatie van zeer onbekende gerechten en juist heel bekende ingrediënten levert bijzondere verhalen op die garant staan voor lachsalvo’s en verrassende weetjes. 
(Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Met mes & stokjes:

Met mes & stokjes omslagHet boek telt maar liefst 223 pagina’s, gevuld met onwijs veel heerlijke recepten en foto’s waarvan het water je in de mond loopt. Na een grappig voorwoord van Mascha, volgt een inhoudsopgave en de hoofdstukken Het mes & vork, Met een lepel, Met stokjes, Met je handen, Met een stuk brood en In een glas. Tussendoor vertelt Mascha op vermakelijk manier over bepaalde producten die ze uitlicht. Zoals tomatenpuree, mayonaise en limoenblad. Achterin het boek vind je nog een een handig register en een dankwoord. Kort samengevat een aanwinst voor je kookboekenplank waar je veel plezier van gaat hebben!

Hun enthousiasme en liefde voor eten is niet alleen voelbaar en terug te proeven, maar ook aanstekelijk. | Culy.nl

Over Mascha Lammes:

Mascha Lammes schreef samen met haar man Ronald Giphart de kookboeken De wereld thuis en Vurrukkulluk. In haar eentje maakte ze Wereldbroodjes. Thuis is ze de baas over de keuken. Ze kookt dagelijks voor haar gezin en alle aanhang. Ze is een bourgondiër, maar houdt ook van gemak. De combinatie van haar nieuwsgierige aard, nonchalante schwung en avontuurlijke kookstijl maakt haar tot een zeer welkome stem in het culinaire landschap.

Het resultaat is een verrukkelijk boek dat bewijst dat er keukenhoop is voor iedereen! | Amayzine.nl

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Met mes & stokjes weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10:

1. Soufflé au fromage
2. Surinaamse gehaktballen
3. Carne asada fries
4. Macarrones con chorizo
5. Patatas bravas 2.0
6. Bang bang chicken
7. Beef patties
8. Kast sando
9. Shifa
10. Fattet djai

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie