Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Let's make BBQ great again

Let’s make BBQ great again | Jeroen Wesselink

Het eerste dat ik dacht toen ik de doos openmaakte waarin Let’s make BBQ great again werd bezorgd? Wat een gaaf en stoer boek is dit! De butsjes in het zwarte omslag laten het lijken op een stuk houtskool, heel tof gedaan. Anyway, het gaat natuurlijk vooral om de inhoud. Of die net zo geslaagd is? Lees maar mee…

The Bastard maakt premium kamado’s sinds 2013. Als bedrijf delen we een ongelooflijke passie voor lekker buiten koken. Juist kamado’s maken buiten koken tot een feest en daar zou iedereen van moeten kunnen genieten. Die overtuiging was het begin van the Bastard. Serious outdoor cooking voor iedereen, het hele jaar door. (Bron: www.bastard.nl)

Wat je kunt verwachten van Let’s make BBQ great again

Let's make BBQ great again

Als je nog geen Basterd hebt dan ben je gewaarschuwd: kans op hebberigheid. Als je er net eentje hebt, ben je ongetwijfeld blij met de handige tips en trics die aan bod komen. En als je een doorgewinterde Basterd user bent dan kun je je uitleven met een boek vol met, meer dan 90, goddelijke recepten en dito foto’s.

Het boek is overzichtelijk opgedeeld in de hoofdstukken Let the games begin, Een kleine gebruiksaanwijzing, Learning by burning, Burendag, Breakfast for champs, Lazy afternoon, Best dad ever, Black friday, Make all your dishes come true, Not guts no glory, Meatless monday, Snack attack!, Below zero, De klassieker, Hide ’n grill, Bastard goes wild, BBQ on the beach, Friends forever, Ma-Do, The hangover, Lunch break, Happy hour, Rubs & sauces en Afterparty. Tot slot is er nog een recepentindex en een register.

Favoriete recepten

Het tweede dat ik dacht was trouwens: ik wil ook een Basterd! En ik weet ook al welke recepten ik dan wil uitproberen…
1.  The planking salmon
2. Road kill chicken
3. Croissants neuf
4. Stuffed sweet potatoes
5. The grilled bavette
6. The one and only pulled pork
7. Turbo tuna
8. Crispy bacon wrapped chicken
9. Grilled cheese sandwich
10. Mokum burger

Super boek om cadeau te krijgen of te geven! Dus mocht je nog geen idee hebben wat je dit jaar voor je vader/broer/vriend/buurman onder de kerstboom moet leggen: als ze Let’s make BBQ great again aantreffen zit het sowieso goed. 

Titel: Let’s make BBQ great again
Auteur: Jeroen Wesselink

Prijs: € 24,95

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord